SMS od 100 miliona eura

Sergej Milinković-Savić zablistao u pobjedi Lacija protiv Intera i podsjetio na igrača od prije dvije sezone
2293 pregleda 3 komentar(a)
Junak Rimljana: Sergej Milinković-Savić, Foto: Twitter.com
Junak Rimljana: Sergej Milinković-Savić, Foto: Twitter.com

Lacio u Seriji A nije izgubio još od 25. septembra i duela sa Interom u 5. kolu, uglavnom je igrao po notama Ćira Imobilea i Luisa Alberta, a sada u trci za Skudeto ima aduta više - Sergeja Milinković-Savića.

Popularni SMS je u pobjedi protiv Intera prije dvije noći (2:1) pokazao sve ono što ga je prije dvije sezone činilo najboljim vezistom na Apeninima, kada Klaudio Lotito nije ni želio da ga proda ispod 100 miliona eura, a vrhunsku partiju je začinio i golom za preokret.

Ovim trijumfom je rimski tim preuzeo drugo mjesto sa bodom manje od lidera Juventusa, ima i dva više od „neazura”. Srpskom reprezentativcu je to bio peti pogodak u sezoni, četvrti u prvenstvu - bio je strijelac i protiv Juventusa, Lećea i Đenove.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Rejna (Aston Vila) - odolijevao je napadima Totenhema koliko je mogao, ali je posustao u posljednjem trenutku kada ga je u sudijskoj nadoknadi matirao Son. Iako je primio tri gola, bio je najbolji pojedinac Aston Vile.

ODBRANA

Kuasi (PSŽ) - Parižanima ni četiri gola nisu bila dovoljna da savladaju Amijen. Dva od njih je postigao mladi defanzivac...

Pišček (Borusija Dortmund) - „milioneri” su rutinski savladali Ajntraht, a iskusni poljski bek je otvorio goleadu na „Signal Iduna parku”.

Kjelini (Juventus) - oporavio se od povrede i zaigrao prvi put još od avgusta. Nema sumnje da je Juve u najvažnijem momentu sezone dobio ogromno pojačanje u posljednjoj liniji.

SREDINA

Pašalić (Atalanta) - svega 13 sekundi provedenih na terenu mu je bilo dovoljno da postane junak Atalante u derbiju protiv Rome. Klub iz Bergama će ga definitivno otkupiti od Čelsija za cifru od 15 miliona.

Milinković-Savić (Lacio) - Interovi vezisti i defanzivci su se od njega odbijali kao od zida. Bez dileme - SMS je bio igrač utakmice koja je usporila milanski tim u borbi za titulu.

Kondogbija (Valensija) - Valensija je stvorila mnogo šansi iz igre protiv Atletika, a oba gola u remiju je postigla iz - prekida. Drugi pogoda vrijedan boda postigao je bivši vezista Intera, Sevilje i Monaka.

Gnabri (Bajern) - odličnu formu je potvrdio i u Kelnu, gdje je bio dvostruki strijelac. Bavarci dobijaju sve što žele od mladog reprezentativca Njemačke.

NAPAD

Son (Totenhem) - opet je u golgeterskoj seriji - meč sa Aston Vilom je 5. zaredom u kojem trese mrežu. Postao je i prvi Azijat koji je dao 50 ili više golova u Premijer ligi (51).Dris Mer

Grizman (Barselona) - još se čeka da zablista u dresu Barse, a majstorija protiv Hetafea je možda i najava boljih partija.

Mertens (Napoli) - uklopio se u sumornu sliku kompletnog kluba ove sezone, ali možda nije kasno da se „azuri” vrate na pravi put. Partija protiv Kaljarija je dokaz kakav je majstor Belgijanac.

Bonus video: