Budućnosti samo bod u Lješkopolju; Milinković: Rekao sam da opuštanja ne smije da bude

Panajotis Moraitis donio prednost lideru, remi Podgorici donio je Darko Đajić
6513 pregleda 2 komentar(a)
Moraitis je postigao prvi gol u dresu Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Moraitis je postigao prvi gol u dresu Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2020. 17:04h

Budućnost je stala na prvom koraku u drugom dijelu sezone - lider crnogorskog šampionata osvojio je samo bod u Lješkopolju protiv Podgorice (1:1).

"Plavi" su imali dvije dobre šanse preko Grka Moraitisa u prvom poluvremenu u kojem im je i neopravdano poništen gol Raičkovića, a u 76. su i poveli, činilo se i otvorili put ka pobjedi.

Grbić je centrirao sa lijeve strane, Kalezić praktično iz gol-auta vratio loptu u igru, a Moraitis iskoristio nepažnju odbrane domaćina da matira Agovića.

Pogodak Budućnosti kao da je bio i znak da u ofanzivu krene Podgorica, a nešto otvorenija igra joj se isplatila u 84. minutu - Suzuki je odigrao povratnu loptu ka Đajiću, a ovaj sa ivice kaznenog prostora atraktivno zatresao mrežu.

"Nisam zadovoljan rezultatom, mislim da smo igrom zaslužili više. U prvom poluvremenu nismo bili na nekom nivou, ali u drugom, posebno u prvih 20 minuta, imali smo šanse. Rekao sam da opuštanja zbog stanja na tabeli ne smije da bude, ova utakmica to i dokazuje. Idemo dalje, bićemo i uigraniji. Nismo bili kompletni, falili su nam Ivanović, Vujačić...", rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Podgorica sanja Evropu, iako je na minus osam u odnosu na trećeplasiranu Iskru.

"Više je ovo bila borbena nego kvalitetna utakmica. Znali smo kvalitete Budućnosti, svjesno smo joj i prepustili posjed lopte. Bilo je šansi taman onoliko koliko je i bilo golova - po jedna na obje strane. Važan je svaki bod za nas, bilo da je osvojen protiv Budućnosti, Grblja ili Petrovca. Podgorica je debitant u Prvoj ligi, u procesu je stvaranja i zadovoljni smo kako se stvari odvijaju", istakao je trener Podgorice Vojislav Pejović.

Budućnost sada uz meč više ima devet bodova prednosti u odnosu na Sutjesku. Aktuelni šampion od 17.30 gostuje Zeti na Trešnjici.

TABELA

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: