Klop: Igrati protiv Atletika je najteža stvar u životu

Revanš je 11. marta na "Enfildu
2827 pregleda 1 komentar(a)
Klop na sinoćnjem meču, Foto: Beta/AP
Klop na sinoćnjem meču, Foto: Beta/AP

Fudbaleri Liverpula poraženi su sinoć 1:0 od madridskog Atletika u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Aktuelni šampion Evrope naletio je sinoć na zid "kolćonerosa" i već u prvom meču shvatio da će oddbrana titule biti jako teška.

Svjestan toga je i trener "redsa", Jirgen Klop.

"Ovo nije trebalo da se desi, ali se desilo. Osim toga, očekivali smo takvu borbu i atmosferu. Ali, dopalo mi se mnogo segmenata naše igre, da budem iskren. Poslije prvog meča imamo samo jedan gol zaostatka, a revanš ćemo odigrati na našem stadionu, što je potpuno drugačije u odnosu na ovaj stadion ovdje. Oni su odigrali izuzetnu odbranu. Željeli su ovaj rezultat, mada bi im odgovaralo i da je bilo 0:0", Klop.

Jedini gol postigao je Saul poslije četiri minuta igre.

"Igrati protiv Atletika je najteža stvar u životu jednog fudbalera. To je veoma dobro organizovana mašina za pravljenje rezultata, koja se trudi da ga postigne u svakom mogućem meču. Mnogi ljudi su mi kazali da situacija ove godine nije kao prethodnih godina, ali ovo je period tranzicije i to je normalno. Ali, oni se i dalje bore sa svime što imaju i ne daju vam mnogo prilika za napad. Veoma je teško. Nijesam razočaran time kako smo igrali. Vidio sam mnogo gorih mečeva u životu. Jednostavno nijesmo bili dovoljno dobri. Ali, tek je 1:0, nijesmo ispali. Sve dok imamo 11 igrača u dresu Liverpula, sve je moguće. Svim navijačima Atletika koji kupe kartu za meč u gostima: Dobrodošli na Enfild“.

Revanš je 11. marta na "Enfildu.

Bonus video: