Barsina procjena: Haland je skup i ne uklapa se u profil

Isti list je još početkom godine pisao da je 19-godišnji Norvežanin još prošle godine bio interesantan Kataloncima, još dok je igrao u Moldeu, ali da je umjesto njega došao iskusni Kevin Princ Boateng
4086 pregleda 0 komentar(a)
Haland, Foto: AP
Haland, Foto: AP

Erling Haland, tinejdžerska fudbalska senzacija i bombarder koji je pomjerio granice, bio je na listi pojačanja Barselone i u januarskom prelaznom roku, tvrdi "Mundo deportivo", koji navodi da je transfer otpao zbog novca.

Isti list je još početkom godine pisao da je 19-godišnji Norvežanin još prošle godine bio interesantan Kataloncima, još dok je igrao u Moldeu, ali da je umjesto njega došao iskusni Kevin Princ Boateng.

U januaru je bila druga priča, Haland je pokazao klasu u Salcburgu, ali je njegov dolazak bio finansijski neodrživ.

Navodno, za Barsu je najmanji problem bio da plati 20 miliona eura obeštećenja, ali su druga potraživanja bila basnoslovna - Alf Inge Haland, Erlingov otac je, navodno, tražio osam miliona eura, agent Mino Rajola čak 15, a mladi Erling osam miliona po sezoni.

Takođe, zahtjevali su da se u ugovor unese otkupna klauzula od 75 miliona eura.

Za Barsu su takvi uslovi bili neprihvatljivi, piše "Mundo deportivo", ali napominje i da je sportski sektor bio protiv dovođenja, jer se nije uklapao u Barsin profil napadača.

Haland je sinoć postigao dva gola za Borusiju protiv PSŽ-a.

Na sedam mečeva Lige šampiona upisao je deset pogodaka.

Bonus video: