Furija i romantika iz Bergama: Atalanta nastavila put ka slavi

Bergamaski su pokazali ogroman napadački arsenal, Papu Gomes i Josip Iličić potvrdili klasu, ali su dva majstora i pokretača imala i pomoć igrača iz drugog plana, posebno dvostrukog strijelca Holanđanina Hansa Hatebera
3678 pregleda 0 komentar(a)
Josip Iličić slavi gol protiv Valensije, Foto: AP
Josip Iličić slavi gol protiv Valensije, Foto: AP

Debitovali su u Ligi šampiona, u posljednjem kolu grupne faze došli do osmine finala, a sada bi samo čudo moglo da ih spriječi da se plasiraju među osam najboljih –Atalanta je nastavili da priča romantičnu fudbalsku priču, da igra atraktivan fudbal i da pobjeđuje.

U prvom meču eliminacione faze ubjedljivo su savladali Valensiju 4:1 i na Mestalju idu kao apsolutni favoriti za prolaz dalje.

Bergamaski su pokazali ogroman napadački arsenal, Papu Gomes i Josip Iličić potvrdili klasu, ali su dva majstora i pokretača imala i pomoć igrača iz drugog plana, posebno dvostrukog strijelca Holanđanina Hansa Hatebera.

Imali su i malo sreće u pojedinim trenucima, Feran Tores i Maksi Gomes nisu se najbolje snašli u dobrim pozicijama pred golom Atalante, ali sreća i prati hrabre, odvažne i samouvjerene.

Nakon promašenog zicera Pašalića, Atalanta je povela u 16. minutu, kada je Hateber iskoristio ubacivanje Gomesa, a kada je Iličić projektilom sa ivice šesnaesterca duplirao prednost otvorile su se sve kapije završnice.

Početak drugog dijela je bio furiozan. Prvo je Švajcarac Remo Frojler elegantnim udarcem plasirao loptu u dalji ugao za 3:0, Hateber nakon ubacivanja iz drugog plana četvrti put matirao Domeneka.

Valensija je bila u konopcima, izgledala je bespomoćno i nervozno, i zbog rezultata i zbog nekoliko propuštenih šansi, da bi joj kakvu-takvu nadu pred revanš vratio Andrej Čerišev u prvom kontaktu sa loptom i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Atalanta je, poslije neočekivano primljenog gola, ušla u krizu, trener Gasperini reagovao tako što je uveo napadača Zapatu, umjesto defanzivca Kaldare i pokazao koliko vjeruje svom timu i koliko mu je važno da se do kraja igra na gol više.

Bonus video: