Sutjeska osjetila snagu Iskre, remi u derbiju po mjeri Budućnosti

Nikšićani su smanjili zaostatak za liderom na pet bodova, ali Budućnost u nedjelju ima “zicer” protiv Koma na svom terenu da ponovo dođe do velikih plus osam na vrhu tabele
3995 pregleda 0 komentar(a)
Duel Camaja (Iskra) i Šofranca (Sutjeska), Foto: Iskra - zvanična stranica
Duel Camaja (Iskra) i Šofranca (Sutjeska), Foto: Iskra - zvanična stranica

Pravi derbi kraj Bistrice i remi, koji odgovara – Budućnosti.

Sutjeska i Iskra igrali su 1:1, nakon 90 minuta uzbudljive borbe, sa šansama pred oba gola i jakim tempom za crnogorske fudbalske standarde.

Nikšićani su smanjili zaostatak za liderom na pet bodova, ali Budućnost u nedjelju ima “zicer” protiv Koma na svom terenu da ponovo dođe do velikih plus osam na vrhu tabele.

Iako je igrao bez povrijeđenog Kojaševića (slomio prst na nozi), te Ćetkovića, koji je počeo na klupi, aktuelni šampion je bio bolji i poveo je u 27. minutu, kada je Dragan Grivić efektno zahvatio loptu nakon centaršuta Jankovića.

Iskra se, međutim, oslobodila u drugom poluvremenu, pokazala zašto je u vrhu tabele i blizu premijernog izlaska na evropsku scenu.

Gosti su bili sve opasniji, da bi u 59. minutu Zoran Petrović, povratnik u crnogorski fudbal iz češkog Jabloneca, donio izjednačenje – lopta je nakon njegovog šuta zakačila Cigera i prevarila Giljena.

Petrović je bio strijelac i na proljećnjoj premijeri u ubjedljivoj pobjedi nad OFK Titogradom 3:0.

U narednom kolu Sutjeska gostuje Rudaru, a Iskra ekipi Zete.

Bonus video: