Golčina Raičkovića i pobjeda lidera protiv Koma: Budućnost opet na plus osam

Vezista "plavih" postigao evrogol sredinom drugog poluvremena, upisao se i Grk Moraitis za trijumf - 2:0
9224 pregleda 3 komentar(a)
Moraitis je postigao drugi gol u dresu Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Moraitis je postigao drugi gol u dresu Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.02.2020. 19:20h

Budućnost nije briljirala protiv Koma, daleko od toga, ali pišu se bodovi koji su u ovom trenutku najvažniji.

Lider je u posljednjem meču 22. kola pod Goricom savladao Kom 2:0 i opet ima osam bodova više od drugoplasirane Sutjeske, koja je u ovoj rundi odigrala neriješeno protiv Iskre (1:1).

Kom je u prvom poluvremenu bio opasniji tim, sve do 28. minuta kada je Panajotis Moraitis rutinski zatresao mrežu nakon asistencije Draška Božovića.

Budućnost je tako dobila ono što je htjela, ali nikako nije mogla da pronađe ritam, vjerovatno i zbog problema oko sastava, jer je trener Mladen Milinković već u prvih 60 minuta napravio tri prinudne izmjene.

Zbog povreda su izašli Igor Ivanović, Dušan Stoiljković (u prvom poluvremenu), pa Miloš Vučić, ali ni to nije omelo "plave" da opravdaju ulogu favorita.

I onda je na red došao 74. minut i najljepši momenat utakmice - evrogol Miloša Raičkovića. Vezista Budućnosti je na 25 metara sačekao pas Božovića direktno iz kornera i odapeo strijelu ka mreži Zlatičana. Lopa je okrznula stativu, a sve je samo pogledom ispratio golman Stojan Vukčević...

Navijači Budućnosti
Navijači Budućnosti(Foto: Savo Prelević)

"Pobjedu posvećujem, u ime svih u klubu, našim preminulim navijačima. Imali smo problema, na to su se nadovezale povrede u toku utakmice, ali i dobar protivnik kakav je Kom. Moramo bolje od ovog, ali je bitno da i kada ne igramo dobro da pobjeđujemo. Kada se borite za titulu, onda je svaki detalj važan, a danas je i publika mogla da vidi evrogol kakav je dao Raičković. Naredni rival je Petrovac, nijedan meč nije lak, svako svakog može da pobijedi. Naš cilj je isti, zacrtan je - uvijek se traži pobjeda", kaže Milinković.

Kom je u finišu pogodio za 2:1, ali je gol poništen poslije faula Gorana Vujovića nad Nikolom Đurićem.

"Ostavili smo dobar utisak, mislim da smo u prvom poluvremenu i bili bolji, stvorili smo dvije ili tri dobre šanse. I u nastavku smo bili dobri, ali protiv Budućnosti pod Goricom nikada nije lako. Idemo dalje, čeka nas borba za opstanak i mečevi u kojima imamo veću šansu nego protiv Budućnosti", istakao je privremeni trener Koma Gavrilo Petrović.

Budućnost u narednom kolu, 29. februara, ide u Petrovac, Kom na Zlatici igra protiv Grblja.

TABELA

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: