Majstorija Ćetkovića olakšala posao Mladosti

Omaleni vezista pogodio u 57. minutu iz praktično prvog ozbiljnog šuta domaćina, a tri boda je potpisao Admir Adrović iz penala
127 pregleda 2 komentar(a)
FK Mladost - FK Dečić, Foto: Boris Pejović
FK Mladost - FK Dečić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2018. 16:34h

Mladost je iz trećeg pokušaja pobijedila Dečić ove sezone (nakon dva remija, 0:0 i 1:1), slavila je sa 2:0 na Starom aerodromu i prišla trećeplasiranoj Zeti na dva boda minusa.

U skromnoj predstavi po velikom vjetru Mladosti je put ka trijumfu pokazao Marko Ćetković, strijelac u 57. minutu iz praktično prvog ozbiljnog šuta domaćina.

Ćetković je dočekao odličan pas Mirka Raičevića, iskoristio slabo postavljanje odbrane Tuzana i na efektan način od prečke zatresao mrežu moldavskog golmana Stanislava Namaska, najboljeg pojedinca u timu iz Tuzi.

Od tog trenutka, Mladost kao da se preporodila - bila je sve sigurnija u pas igri, opasnija na polovini protivnika koji u drugom dijelu gotovo da nije zaprijetio.

Drugi pogodak domaćina je tako visio u vazduhu, pamtiće se i udarci Zorana Petrovića, Ćetkovića, Janka Simovića, te "pokušaj" autugola veziste Dečića Matije Božanovića, a sve to je bio uvod u drugi gol Mladosti koji je i definitivno otklonio dileme.

Upisao se Admir Adrović iz penala nakon što je Iljir Camaj faulirao novu akviziciju Mladosti Darija Tomića, a sudija Jovan Kaluđerović bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Adrović nije pogriješio, pa su "romantičari" na pravi način otvorili nastavak sezone u kojem napadaju plasman na evropsku scenu kroz dva takmičenja - prvenstvo i Kup (u kojem su stigli do polufinala).

Dečić je, s druge strane, pokazao premalo, iako je u prvom poluvremenu bio za nijansu opasniji od rivala.

JWPlayer video mesto

Gosti su u 8. minutu tražili jedanaesterac nakon duela Raičevića i Božanovića, a u 37. imali i najbolju šansu - Vule Vujačić je poslije asistencije Dalibora Đukića izašao sam ispred Damira Ljuljanovića, pokušao da ga dribla, ali je čuvar mreže domaćina tu namjeru i osujetio...

Dečić je tako ostao posljednji na tabeli, a ovo mu je četvrti uzastopni poraz na gostovanjima.

Gubio je i od Petrovca, Budućnosti i Sutjeske, a za tih 360 minuta samo je jednom pogodio, i to na stadionu pod Goricom kada je bilo 4:1.

Stešević zadovoljan, Trenevski vjeruje u opstanak

Trener Mladosti Vesko Stešević je bio zadovoljan pobjedom, ali i igrom u drugih 45 minuta.

"Vjetar je bio na našoj strani u drugom poluvremenu i sve je izgledalo mnogo bolje. Poveli smo na vrijeme, na kraju smo mogli i ubjedljivije da pobijedimo, ali sam zadovoljan partijom kompletne ekipe", rekao je Stešević i dodao:

"Odlaganje starta drugog dijela sezone, kao i to što nismo dobili Dečić ove godine, učinilo je da igrači malo izgube fokus i nervozno uđu u meč. Najvažnija su tri boda, a mi nastavljamo ka cilju, a to je Evropa", istakao je Stešević.

A trener Dečića Viktor Trenevski vjeruje da njegov tim može da izbjegne ispadanje:

"Vjetar je podijelio utakmicu. U prvom poluvremenu nismo iskoristili svoje šanse, a kasnije je Mladost povela evrogolom Ćetkovića i potom iz penala riješila meč. Nastavljamo dalje, čeka nas meč protiv Grblja kod kuće i vjerujem da možemo da obezbijedimo opstanak", ističe povratnik na klupu ekipe iz Tuzi.

Mladost - Dečić 2:0 (0:0)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 400. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Strijelci: Ćetković u 57. i Adrović u 83. iz penala.

Mladost: Ljuljanović, Roganović, Cicmil (87. Radulović), Simović, Novović (78. Tomić), Raičević, Nikolić, Bukorac, Ćetković, Petrović, Adrović (88. Ratković).

Dečić: Namasko, Tuzović, Mihailović, Krkanović, Nestorović, Marković, Božanović, Đukić (70. Camaj), Savićević (65. Klikovac), Lazarević, Vujačić.

Bonus video: