Mesijev naredni izazov - lov na Pelea

Mesi je sada na brojci od 626 golova u dresu Barse, ima samo 17 manje od rekordera Pelea koji je za Santos bio strijelac ukupno 643 puta.
3300 pregleda 3 komentar(a)
Mesi je dao četiri gola Eibaru, Foto: Flashscore.com
Mesi je dao četiri gola Eibaru, Foto: Flashscore.com

Golgeterska kriza je trajala četiri utakmice, a onda rapsodija - Lionel Mesi je u duelu sa Eibarom nadoknadio sve ono što je propustio u duelima sa Levanteom, Atletik Bilbaom, Betisom i Hetafeom. Argentinac je u subotu pogodio čak četiri puta u pobjedi „blaugrane” 5:0 kojom je preuzela prvo mjesto na tabeli Primere.

Mesi je tako napravio značajan korak ka jednom od nevjerovatnih dostignuća, jer je sada na brojci od 626 golova u dresu Barse, ima samo 17 manje od rekordera Pelea koji je za Santos bio strijelac ukupno 643 puta.

Adam Marušić je zatresao mrežu Đenove u pobjedi Lacija, to mu je prvi gol nakon pet mjeseci, ujedno je i najbrži u sezoni u Seriji A - pogodio je u 100. sekundi utakmice. Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Abarisketa (Levante) - i to malo prilika što je stvorio Real u Valensiji bilo je uzalud, zaustavio ih je 28-godišnji Baskijac.

ODBRANA

Alonso (Čelsi) - nije prva opcija kod Franka Lamparda, ali je pokazao da je vrhunski bek u svakom meču koji je igrao ove sezone. Fenomenalnim pogotkom je pomogao da Čelsi slavi u londonskom derbiju protiv Totenhema.

Marušić (Lacio) - partijom u Đenovi je podsjetio na izdanja od prije dvije sezone kada je bio jedan od boljih bekova u Seriji A.

Zagadu (Borusija Dortmund) - strijelac jednog od dva pogotka u trijumfu „milionera” u Bremenu.

SREDINA

Enkunku (Lajpcig) - njegov tim je dao pet golova Šalkeu, a Enkunku je čak četiri puta asistirao.

Ruis (Napoli) - Španac je svjetla tačka Napolitanaca u teškoj sezoni. Navikao je na atraktivne golove, jedan takav je postigao i u petak u Breši.

Fernandeš (Mančester junajted) - Junajtedu je bio neophodan baš takav kalibar igrača. „Đavoli” konačno imaju vezistu koji je sposoban da driblingom napravi višak, koji daje, ali i namješta golove...

Markinjos (PSŽ) - postao je ozbiljna opcija Tomasa Tuhela u veznom redu. S te pozicije je bio dvostruki strijelac protiv Bordoa.

NAPAD

Obamejang (Arsenal) - kapitenska traka ga je obavezala da bude dio tima u pravom smislu te riječi. Ima ga na svakom dijelu terena, a bio je i junak pobjede nad Evertonom.

Mesi (Barselona) - mnogo je rekorda oborio Argentinac u karijeri, sada je krenuo u lov na Pelea.

Žoao Feliks (Atletiko Madrid) - Atletiko je pobijedio, Portugalac se vratio pogotkom nakon četiri meča pauze zbog povrede. U Madridu je opet stanje redovno...A. H.

Bonus video: