Gvardiola: Hvala Zidanu, ali nisam najbolji trener, niti želim to da budem

"Ovo je jedan od mojih najomiljenijih stadiona. Na njemu sam i pobjeđivao i gubio, a uvijek uživao. Čast je igrati na Bernabeuu", kazao je Gvardiola
2048 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: AP
Gvardiola, Foto: AP

Zidan ga je nazvao najboljim trenerom na svijetu, uoči duela Real Madrid - Mančester siti, ali Pep Gvardiola, ipak, ne želi da se upušta u takve priče.

Španac na klupi Sitija, tvorac "tiki-take", smatra da najbolji trener ne postoji.

"Niti sam najbolji trener, niti želim to da budem. Igrači su umjetnici na terenu, nikada nisam razumio pojam najbolji trener. Hvala Zidanu na lijepim riječima, ne želim da mu kontriram, ali zaista ne mislim da postoji najbolji. Treneri se mjere po rezultatima, a kada pričamo o rezultatima u Ligi šampiona, ne vjerujem da će neko dostići ono što je uradio Zidan", kazao je Gvardiola.

Zidan je sa Realom bio tri puta zaredom osvajač Lige šampiona, Gvardiola će ove sezone imati možda i posljednju šansu sa Sitijem, jer engleskom gigantu prijeti dvogodišnja suspenzija sa evropske scene.

"Klub je uložio žalbu, to je sve što znam. Optimisti smo, vidjećemo kakva će biti odluka Suda za sportsku arbitražu. Nadamo se pozitivna za nas, a u suprotnom - prihvatićemo realnost", rekao je Gvardiola.

Na pitanje da li njega i njegove igrače dodatno motiviše takva situacija, Gvardiola je kazao:

"Mi imamo želju da pobjeđujemo i sada i ranije. To je jedino što nas motiviše. Znamo našu vrijednost i znamo da imamo šansu da uradimo velike stvari. Pokušaćemo da je iskoristimo".

U Madridu je Gvardiola vodio velike utakmice na klupi Barselone.

"Ovo je jedan od mojih najomiljenijih stadiona. Na njemu sam i pobjeđivao i gubio, a uvijek uživao. Čast je igrati na Bernabeuu", kazao je Gvardiola.

Bonus video: