Crna Gora i BiH bez pobjednika u posljednjoj provjeri pred elitnu rundu

Prvi međusobni duel, igran prije dva dana, pripšao je crnogorskim fudbalerima 2:0
811 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Crna Gora - BiH, Foto: FSCG
Sa meča Crna Gora - BiH, Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je danas u Podgorici, u drugom prijateljskom meču, sa Bosnom i Hercegovinom neriješeno 1:1.

Prvi međusobni duel, igran prije dva dana, pripšao je crnogorskim fudbalerima 2:0.

Crna Gora je povela u sedmom minutu pogotkom Lazara Mijovića.

Izjednačio je i postavio konačan rezultat Ivan Grgić u 46. minutu.

Do kraja meča crnogorski fudbaleri dva puta su zaprijetili preko Eldina Rastodera, ali je bosanski golman Muhamed Šahinović ostao ne savladan.

Uspješan je bio i crnogorski čuvar mreže Nikola Ivezić, koji je u tri navrata izlazio kao pobjednik u duelima sa protivničkim ofanzivcima.

Selektor Slobodan Drašković kazao je da su crnogorski fudbaleri prvo poluvrijeme odigrali sasvim korektno, dok su u nastavku pali u ritmu.

"To je Bosna i Hercegovina znala da iskoristi. Igralo se dosta otvoreno, i jedni i drugi su stvorili dosta šansi i utakmica je bila interesantna", kazao je Drašković.

Crnogorskoj reprezentaciji dvomeč sa Bosnom i Hercegovinom bio je posljednja provjera za nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rivali izabranicima selektora Draškovića od 25. do 31. marta biće Italija, Vels i domaćin Poljska.

"Nosimo pozitivne utiske sa mečeva sa Bosnom i Hercegovinom. Zadovoljan sam kako smo igrali, ali će biti važno da održimo nivo fizičke spreme na kojoj smo radili u prethodnom periodu. Uoči odlaska u Poljsku odradićemo pripreme, nadam se da ćemo tada uspjeti da još više napredujemo i maksimalno spremni dočekamo kvalifikacione utakmice", zaključio je Drašković.

Bonus video: