Klop nakon prekida serije: Ovo nije najveća katastrofa u svijetu fudbala

"Ovo je dio sezone u kome se svi klubovi bore kao ludi za svoje ciljeve. Mi smo se kao ludi borili cijele sezone. Nismo bili dobri večeras, to je činjenica, ali ne mislim da je naš poraz najveća katastrofa u svijetu fudbala", naglasio je Klop
3384 pregleda 0 komentar(a)
Klop na meču sa Votfordom, Foto: AP
Klop na meču sa Votfordom, Foto: AP
Ažurirano: 29.02.2020. 21:37h

Nakon 44 meča bez poraza, Liverpul je zaustavljen, neočekivano - u duelu sa "davljenikom" Votfordom, koji je na svom terenu savladao lidera i (vjerovatno) budućeg šampiona čak sa 3:0.

Za Jirgena Klopa poraz na domaćoj sceni nije "smak svijeta".

"Utisak? Moj najjači utisak je da ne mogu da vjerujem da je Votford tako nisko na tabeli", kazao je Njemac.

Votford se bori za opstanak, samo je jedno mjesto iza crte, ali "redsi" su bili daleko ispod nivoa koji se očekivao i koji su držali toliko dugo.

"Ovo je dio sezone u kome se svi klubovi bore kao ludi za svoje ciljeve. Mi smo se kao ludi borili cijele sezone. Nismo bili dobri večeras, to je činjenica, ali ne mislim da je naš poraz najveća katastrofa u svijetu fudbala", naglasio je Klop.

Predviđalo se da će Klopov tim oboriti rekord čuvenih Arsenalovih "nepobjedivih", koji su sezonu 2003/04 završili bez poraza, a vezali 49 mečeva u kojima nisu izgubili.

"Rekordi se ne obaraju zato što neko hoće da ih obori. Nisam ni očekivao da ćemo imati ovakvu seriju. To što su momci uradili ove sezone je nevjerovatno. I nastavićemo da se borimo, jer ništa nije gotovo. Vidjećemo kako će sve da se završi. Ne brine me to što nismo oborili rekorde, brinu me druge stvari", rekao je Klop.

Utisak je da Liverpul nije bio u najboljem ritmu i prije meča sa Votfordom - poraz od Atletika u LŠ, jedva izborene pobjede nad Vest Hemom (3:2) i Noričom (1:0) u Premijer ligi...

"Da li ću kritikovati moje fudbalere? Naravno da hoću. Uvijek ih kritikujem, uvijek mislim da može bolje", kazao je Klop.

Bonus video: