Ne znam šta ti idioti žele od mene: "Ozloglašeni" vlasnik Hofenhajma ne želi da se preda

On je godinama na meti "tradicionalnih" njemačkih navijača, koji smatraju da se njegovim ulaganjima u Hofenhajm ruši pravi fudbalski poredak
7635 pregleda 0 komentar(a)
Hop i Karl Hajnc Rumenige
Hop i Karl Hajnc Rumenige

Ditmar Hop, "ozloglašeni" vlasnik Hofenhajma, koji se juče našao u centru skandala oglasio se danas povodom dešavanja na meču jučerašnjem meču sa Bajernom.

Zbog uvreda koje su mu navijači kluba iz Minhena upućivali verbalno i putem transparenata, utakmica Hofenhajm - Bajern je prvo bila prekinuta, a završena je tako što su fudbaleri oba tima prestali da igraju posljednjih 13 minuta, nakon što su se vratili na teren.

“Ja se neću predati? Zašto da ne dolazim na moj stadion. Ljudi koji rade loše stvari ne bi trebalo da budu na stadionima, a ne ja", kazao je Hop.

On je godinama na meti "tradicionalnih" njemačkih navijača, koji smatraju da se njegovim ulaganjima u Hofenhajm ruši pravi fudbalski poredak.

Hofenhajm je jedan od četiri kluba u Njemačkoj kome je Njemački fudbalski savez odobrio izuzetak iz pravila "50+1 posto".

Pravilo "50+1 posto" znači da klub ne može da bude vlasnik pojedinca ili grupacije . Taj jedan posto više moraju da imaju navijači - članovi kluba - koji mogu da spriječe bogate investitore da preuzmu potpunu kontrolu nad klubom i rade šta hoće.

"Da znam šta ti idioti žele od mene, bilo bi mi lakše da razumijem. Ne mogu da objasnim tu mržnju, to je povratak u mračna vremena", rekao je Hop.

Pored Hofenhajma, izuzeci iz pravila "50+1" su Volsbrug, koji je u vlasništvu Volksfagena, Bajer, čiji je vlasnik čuvena istoimena farmaceutska kompanija, kao i Lajpcig, koga kontroliše Red Bul.

"Ono što me raduje jeste solidarnost pravog fudbalskog svijeta. Osjećam je na svakom koraku", kazao je Hop.

Bonus video: