Hetafe ispred Atletika, Sevilji triler u Andaluziji, Bilbao bolji od Viljareala

Maksimović je donio malom madridskom klubu pobjedu kojom je preskočio na tabeli Atletiko Madrid
2646 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2020. 20:43h

Sevilja je u super-dramatičnom meču 26. kola La Lige pobijedila Osasunu na "Pishuanu" 3:2, golom u četvrtom minutu nadoknade.

Heroj je bio Jusef En Nesiri koji je u posljednjim trenucima meča postigao drugi gol i svoj tim učvrstio u zoni koja vodi u Ligu šampiona.

Domaćin je kontrolisao sve, na poluvremenu imao 2:0, golovima Jusefa En Nesirija u 13. i Lukasa Okamposa u 45. minutu.

Kada su gosti ostali sa deset igrača, zbog isključenja golmana Erere, koji je u 54. minutu igrao rukom van šesnaesterca, očekivalo se da će Sevilja bez problema privesti meč kraju.

Dogodilo se, međutim, neočekivano. Gosti su preko Aridane smanjili, a pogotkom Roberta Toresa iz penala u 74. minutu izjednačili.

Izgledalo je da će Osasuna sačuvati bod, ali je En Nesiri bio "brži od vremena" za važnu pobjedu Sevilje u borbi sa Atletikom, Sosijedadom, Hetafeom i Valensijom za treće i četvrto mjesto na tabeli.

Hetafe je pobjedom na gostovanju Majorki 1:0, preuzeo četvrtu poziciju sa bodom više od Atletiko Madrida, koji je remizirao sa Espanjolom 1:1.

Mali madridski klub do pobjede je došao zahvaljući 25-godišnjem Srbinu Nemanji Maksimoviću, koji je utakmicu riješio golom u 67. minutu.

I Atletik je iskoristio domaći teren, ali i dobru igru za pobjedu nad Viljarealom 1:0. Rezultat ne pokazuje stvarni odnos snaga, jer je Asenho odbranio penal Vilijamsu u 66. minutu, a Bilbao je imao još sijaset dobrih šansi.

Jedini pogodak sa penala je u 56. minutu postigao Raul Garsija. Bilbao je na 34 boda, Viljareal ima četiri više.

Bonus video: