Remi na "Gudisonu": De Hea poklonio gol Evertonu, Vulverhempton sanja Ligu šampiona

Mančester junajted i Vulverhempton imaju po 42 boda, tri manje od četvrtoplasiranog Čelsija
2154 pregleda 0 komentar(a)
Rišarlison i Kalvert Luin proslavalju pogodak, Foto: Beta/AP
Rišarlison i Kalvert Luin proslavalju pogodak, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.03.2020. 17:25h

Fudbaleri Evertona i Mančester junajteda remizirali su danas na "Gudisonu" (1:1) u 28. kolu Premijer lige.

Everton je poveo već u trećem minutu - Megvajer je dodao loptu do De Hee, koji je u želji da je ispuca pogodio Kalverta Luina i praktično poklonio gol domaćoj ekipi.

Junajted je izjednačio preko Bruna Fernandeša u 31. minutu. Bio je to treći pogodak Portugalca u dresu Mančestera.

Do kraja meča bilo je prilika na obje strane, Sigurdson je pogodio stativu, a u završnici meča viđena je prava drama. Prvo je Džordan Pikford na spektakularan način zaustavio udarce Mate i Igaloa, a onda je Evertonu poništen gol. Kalvert Luin je šutirao, lopta zakačila Megvajera i završila u mreži. Ipak, nakon konsultacija sa VAR-om gol je poništen, jer je Sigurdson - prilikom Luinovog udarca - bio u ofsajdu i uticao na igru.

Poslije meča je menadžer Evertona, Karlo Anćeloti - nezadovoljan zbog poništenog gola - ušao u raspravu sa sudijom Krisom Kavanagom, zbog čega je dobio crveni karton. Italijan tako neće biti na klupi svog tima u naredom kolu, kada će "karamele" gostovati Čelsiju.

Nakon današnjeg meča Mančester junajted na petoj poziciji ima 42 boda, tri manje od Čelsija, koji je u zoni Lige šampiona.

Everton sa 37 bodova zauzima 11. poziciju.

Ligu šampiona sanja Vulverhempton. Ekipa Nuna Espirita Santa savladala je u gostima Totenhem (2:3) i došla takođe na tri boda od Čelsija.

Totenhem je na poluvremenu vodio 2:1 - Bergvajn i Orije su pogodili za domaće, dok je za goste strijelac bio Doerti. U nastavku je ekipa iz Zapadnog Midlendsa uspjela da preokrene rezultat, a golove su postigli Žota i Himenes.

Nakon današnjeg poraza, Totenhem je sedmi sa 40 bodova.

Bonus video: