Navikli na trofeje: Het-trik "građana" u Liga kupu Engleske

Tim Pepa Gvardiole treću godinu zaredom osvojio ovo takmičenje
1653 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje igrača Sitija, Foto: Twitter.com
Slavlje igrača Sitija, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 01.03.2020. 21:01h

Mančester siti vjerovatno naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona, ali će i ove, uz sve probleme, popuniti trofejnu salu na "Etihadu".

Dominacija "građana" je nastavljena u Liga kupu Engleske - savladali su Aston Vilu 2:1 u finalu i treću godinu zaredom podigli pehar (sedmi u klupskoj istoriji).

"Slaviti tri puta u nizu je veliki uspjeh, govori o konstantnosti. Nije bilo lako na startu protiv inspirisane Vile, jer je imala dvije velike šanse, ali poslije smo bili dobri, posebno u drugom poluvremenu - rekao je Pep Gvardiola.

Serhio Aguero je u 20. minutu pogodio na pas Fila Fodena, a u 30. se upisao i Rodri poslije kornera koji je izveo Ilkaj Gindogan.

"Osvojili smo i Komjuniti šild u avgustu, sada Liga kup i sve je to lijepo. Imamo mnogo trofeja, ali to nije toliko važno, jer sam od prvog dana kada sam došao u Siti radio na tome da budemo bolji, da uradimo sve u svakom takmičenju u kojem se takmičimo", dodao je Gvardiola.

"Vilenjaci" su do poluvremena smanjili minus (pogodak Embvane Samate), ali su realno bili daleko od senzacije, pa je Siti postao drugi tim u istoriji koji je slavio u ovom takmičenju tri godine zaredom, nakon Liverpula (od 1981. do 1984).

"Bitno je da pobjeđujemo, da osvajamo trofeje, ali nismo rekli posljednju riječ ove sezone", upozorio je sve protivnike Aguero.

Siti je tako zaokružio sedmicu na pravi način, jer je u srijedu napravio korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona pobjedom nad Realom u Madridu (2:1).

Gvardiola ima tri trofeja u Liga kupu Engleske i samo su trojica menadžera uspješniji - po četiri su osvajali ser Aleks Ferguson sa Mančester junajtedom, Brajan Klaf (Notingem forest) i Žoze Murinjo (tri na klupi Čelsija i jedan sa "crvenim đavolima").

Aston Vila je jurila prvi trofej u Liga kupu još od sezone 1995/96, ali moraćemo još da čeka.

"Dali smo sve, nažalost nismo uspjeli", istakao je vezista Džek Griliš, koji je posljednji sudijski zvižduk dočekao u suzama. Vila je poražena u četvrtom finalu Liga kupa u istoriji, i u rangu je Liverpula, Mančester junajteda i Totenhema. Više puta je u duelu za trofej gubio samo Arsenal - šest puta.

Bonus video: