Grbić o tituli: Ni ne pomišljamo da je gotovo

Budućnost ima 11 bodova više od Sutjeske, iskusni napadač poziva na oprez: Male utakmice su najvažnije u ovako neizvjesnoj ligi
1649 pregleda 1 komentar(a)
Vjeruje u duplu krunu: Petar Grbić, Foto: Savo Prelević
Vjeruje u duplu krunu: Petar Grbić, Foto: Savo Prelević

Fokus je ključna riječ u svlačionici Budućnosti nakon pobjede u Petrovcu koja je donijela i najveću razliku u odnosu na pratioce na tabeli Prve crnogorske fudbalske lige.

Gol Panajotisa Moraitisa na asistenciju Petra Grbića uz debakl Sutjeske u Pljevljima znači da podgorički klub nakon 22 kola ima ogromnih, mnogi bi rekli i nedostižnih, 11 bodova prednosti u odnosu na Nikšićane.

- Nije nedostižna razlika, niko od nas ne razmišlja da je prvenstvo gotovo. Do kraja je ostalo još 14 kola, to je 14 finala za nas. Tako gledamo na nastavak sezone - rekao je Petar Grbić.

Trijumf u Petrovcu je samo potvrdio dominaciju Budućnosti.

- Odigrali smo veoma dobar meč, u svakom smislu te riječi. Nismo dozvolili protivniku da praktično šutne na gol i znali smo da ćemo dočekati šansu. Nismo gubili strpljenje, stigao je gol vrijedan tri boda koja smo i zaslužili - kaže Grbić.

Utisak je da Budućnost ove sezone ne može da izgubi titulu. Izabranici Mladena Milinkovića su posljednji put poraženi još početkom novembra od Zete (2:1), a nakon toga su u osam utakmica pobijedili sedam puta, uz remi. U tom nizu pozitivnih rezultata primili su samo dva gola - protiv Podgorice prije nekoliko dana (1:1) i u trijumfu nad OFK Titogradom na Milinkovićevom debiju 23. novembra (2:1).

- Rekao bih da igramo šampionski fudbal. Ima utakmica kada ne briljiramo, ali odlika pravih ekipa je da uvijek pronađu način da pobijede. Tabela govori mnogo, ali ni u jednom momentu nećemo potcijeniti kvalitet Sutjeske, njenom trenera, niti ćemo zaboraviti to da su dvostruki uzastopni šampioni. Moramo da budemo oprezni, ja kao jedan od iskusnijih igrača stalno govorim saigračima da je bitna samo naredna utakmica. Tako je bilo i kada je Sutjeska bila ispred nas, tako mora da bude i sada - poručuje 31-godišnji Grbić.

Ima li Sutjeska uopšte šansu protiv ovako jake Budućnosti?

- Imamo dva međusobna meča, tako da nije sve gotovo. Ipak, takozvane male utakmice su možda i važnije, a u ovoj ligi nema lakog rivala. Sutjeska je u ovom kolu primila pet golova od Rudara i to je malo ko očekivao. Ali, Rudar u ovom sastavu, pogotovo u drugom dijelu sezone, može mnogo. I ne samo Rudar...

„Plavi” se, ipak, sami pitaju u prvenstvu, ali postoji još jedan cilj - dupla kruna.

- Akcenat je u ovom trenutku na prvenstvu, ali vjerujemo da možemo do duple krune. Već sam rekao da mislimo samo o prvom narednom rivalu, to je u ovom momentu Zeta. Ali, Budućnost je veliki klub, do sada nikada nije osvojila duplu krunu i želimo da mi budemo generacija koja će to uspjeti. Ja kao dijete Podgorice i navijač Budućnosti dajem sve za to. Vjerujem da ću ovu sezonu pamtiti do kraja života, ali ima još dosta posla.

Milinković je u novembru preuzeo Budućnost nakon iznenađujuće smjene Branka Brnovića, tada lidera na tabeli.

- Možda je nekom tada promjena bila nelogična, ali rezultati na kraju govore da nam je prijala. Sa novim trenerom igramo čvršći fudbal, teže primamo golove, što je veoma bitno. Smatram da imamo dovoljno klase u napadu da protiv svakog zatresemo mrežu, ali bitno je da znamo da odbrana počinje od nas napadača. Da me niko ne shvati pogrešno, ali dolazak Milinkovića je pogodak, rezultati to dokazuju - zaključio je Grbić, strijelac tri gola u dresu Budućnosti ove sezone.

Moraitis je pravo pojačanje, Raičković najbolji vezista u ligi

Tri utakmice i tri gola - to je učinak grčkog napadača Panajotisa Moraitisa od kada je u januaru stigao u Budućnost. Moraitis je bio strijelac u remiju protiv Podgorice, a onda je pogađao i u pobjedama nad Komom i Petrovcem.

- On je pravi gol igrač, to je pokazao u dosadašnjim mečevima. Uklopio se odmah, voli ga svlačionica i on kao stranac čini sve da bude dio Budućnosti na pravi način. Iako ne zna naš jezik, pravi je i drug i saigrač - pohvalio je Petar Grbić novog saigrača.

Skrenuo je pažnju na još jedno ime - vezistu Miloša Raičkovića.

- Nije se naigrao do dolaska Milinkovića, a sada je neizostavan dio startne postave, jer igramo sa dva zadnja vezna. Raičković ima ogromnu ulogu u svemu što Budućnost radi u posljednje vrijeme. I gol koji je postigao protiv Koma je fantastičan, rijetko se viđa, a način na koji smo ga svi proslavili govori da imamo vrhunsku atmosferu. Nije bilo sve idealno ove sezone, od promjene uprave do trenera, ali tim nijednog trenutka nije trpio. Držali smo se zajedno i ta amosfera i čini da sada budemo lideri - rekao je Grbić.

Bonus video: