Uprava Sutjeske odbila Rakojevićevu ostavku

Aktuelni šampion osvojio je četiri, od mogućih devet bodova na startu drugog dijela sezone, a u Pljevljima je u subotu doživio najteži poraz otkada je Rakojević na klupi
4505 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Rakojević, trener Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, trener Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2020. 23:53h

Trener Sutjeske Nikola - Peco Rakojević nudio je ostavku nakon poraza od Rudara 5:1, koju čelnici kluba nisu prihvatili.

Rezultatski brodolom u Pljevljima najteži je Rakojevićev poraz u samostalnoj Crnoj Gori, ne samo na klupi Sutjeske, a on je i simbolično označio najvjerovatniji silazak sa trona aktuelnog šampiona, jer lider Budućnost ima ove sezone maksimalnih 11 bodova prednosti na vrhu.

Nakon takvog raspleta situacija u subotu popodne, trener Nikšićana je smatrao da je nuđenje svog mandata na klupi moralni čin, ali njegovi poslodavci smatraju da nije vrijeme za promjene - do kraja sezone ostalo je još 14 kola, a osim teoretske šanse u prvenstvu, Sutjeska ima mnogo realnije izglede u Kupu, gdje se plasirala u polufinale.

"Uprava kluba je zajedno sa trenerom Rakojevićem održala sastanak na kojem je detaljno analizirana aktuelna situacija, evidentirani načinjeni propusti i greške, ali i konstatovana odlučnost kluba da se sa aktuelnim izazovima suoči na adekvatan način", kaže se u saopštenju FK Sutjeske, dostavljenom medijima večeras pola sata prije ponoći.

"Sastanak je završen zaključkom da se ostavka trenera Rakojevića ne prihvata i da mu se daje puna podrška da evidentirane probleme riješi i prevaziđe kako bi se ekipa što prije stabilizovala i vratila na pobjednički kolosijek", kaže se na kraju.

Rakojević je osvojio dvije vezane titule sa Sutjeskom koju je ljetos odveo u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bonus video: