Maneov „mlađi brat” pokvario Liverpulove snove

Maneov „mlađi brat” pokvario Liverpulove snove
2918 pregleda 0 komentar(a)
Igrač sedmice u Engleskoj: Ismaila Sar, Foto: Beta/AP
Igrač sedmice u Engleskoj: Ismaila Sar, Foto: Beta/AP

Drugarstvo Sadija Manea i napadača Votforda Ismaile Sara kao da nije bilo dovoljno da Liverpul shvati kakva opasnost prijeti od momka koji je u subotu raspršio snove lidera da sezonu u Premijer ligi može da završi bez poraza. Sar je dao dva gola u velikoj pobjedi na „Vikaridž roudu” (3:0), a Mane otkrio da je još na startu sezone skrenuo pažnju saigračima na drugara iz senegalske reprezentacije.

- Brz je, protivnici će patiti protiv njega. Rekao sam saigraču Andiju Robertsonu da mora da pazi i da ću mu pomoći na toj strani, jer je Ismaila brz i vješt dribler - rekao je ranije Mane.

Niti je Mane ispunio obećanje, jer nije bio od prevelike pomoći Robertsonu protiv 22-godišnjeg Sara, niti djeluje da je menadžer Liverpula Jirgen Klop uradio domaći zadatak, jer je ofanzivni fudbaler Votforda radio šta je želio...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Guaita (Kristal Palas) - Palas se vratio iz Brajtona s tri boda u džepu. Sve je moglo da bude drugačije da kod 0:0 Guaita nije branio sve i svašta...

ODBRANA

Alonso (Čelsi) - možda je i jedini previd Franka Lamparda ove sezone što je tek u februaru i početkom marta počeo da daje pravu šansu španskom lijevom beku. Bio je dvostruki strijelac u Bornmutu (2:2).

Kimih (Bajern) - gdje god da odigra, na poziciji desnog beka ili zadnjeg veznog, Kimih daje doprinos u napadu...

Luis (Norič) - tehnički perfektno izveden udarac i pogodak protiv Lestera omogućio je pobjedu „kanarincima” koji ponovo vjeruju u opstanak.

SREDINA

Rodri (Mančester siti) - pitanje je da li je ispunio očekivanja Pepa Gvardiole u prvoj sezoni u Mančesteru, ali postao je bitan faktor u osvajanju Liga kupa. Zatresao je mrežu u finalu protiv Aston Vile.

Kros (Real Madrid) - vratio se u prvi tim Reala, nakon što je propustio duel sa Sitijem, i vidjelo se koliko je bitan. Pogotovo u akciji koju je pripremio kod gola mladog Vinisijusa Žuniora.

Luis Alberto (Lacio) - gol, pa asistencija u pobjedi nad Bolonjom - svima je jasno da igra Lacija najviše zavisi od njegove inspiracije.

Kutinjo (Bajern) - učestvovao je u goleadi u Hofenhajmu kao dvostruki strijelac. Mogao bi da bude bitan faktor u finišu sezone Bavaraca u borbi za trofeje.

NAPAD

Sapata (Atalanta) - veliki rezultati Atalante dodatno dobijaju na važnosti ako se zna da je stameni Kolumbijac bio povrijeđen više od dva mjeseca. Sada je opet tu, opet je napast za odbrane i platio je Leće s tri lopte u mreži.

Marijano (Real Madrid) - samo 50 sekundi mu je trebalo da postane dio istorije kao strijelac u el klasiku. Minut protiv Barse je i jedini koji je odigrao ove sezone u zvaničnim mečevima, ne računajući dva izdanja u Superkupu Španije.

Sar (Votford) - ostaće upamćen kao dvostruki strijelac u meču u kojem je Liverpul prekinuo premijerligaški niz od 44 utakmice bez poraza.

Bonus video: