Ljubav prema Vajkombu i klupskoj legendi ne zna za granice: Meksikanci prešli devet hiljada kilometara kako bi gledali meč Lige 1

“Odlučili smo se na put jer moj brat igra Fifu-u s Vajkombom, a obojica smo postali veliki obožavatelji Akinfenve"
1889 pregleda 0 komentar(a)
Braća iz Meksika na tereu Vajkomba, Foto: Twitter.com/wwfcofficial
Braća iz Meksika na tereu Vajkomba, Foto: Twitter.com/wwfcofficial
Ažurirano: 03.03.2020. 13:53h

Fransisko i Frencel Games, braća iz Meksika putovali su skoro devet hiljada kilometara od domovine do Engleske, kako bi prisustvovali utakmici Lige 1 između Vajkomba i Tranmera.

Utakmica je odigrala 22. februara, Vajkomb je pobijedio 3:1, a Fransisko i Frencel su zadovoljni oitšli kućama.

Ljubav prema klubu, ali i igraču Vajkomba, Adebaju Akinfenvi, poznatijem po nadimku Zvijer, natjerala je Meksikance na ovo neobično putovanje. Ključnu ulogu imala je i jedna igrica.

“Odlučili smo se na put jer moj brat igra Fifu-u s Vajkombom, a obojica smo postali veliki obožavatelji Akinfenve. Pratimo Vajkomb i postali smo pravi navijači. Godinu dana želimo otići na utakmicu. Bojali smo se da će se Akinfenva penzionisati uskoro, pa smo isplanirali put prije tri mjeseca. Prvi put smo u Vajkombu i bilo nam je fenomenalno. Bili smo presrećni kad je Akinfenva postigao gol, bilo je to ispunjenje sna”, rekao je jedan od braće.

Nakon meča Meksikanci su se upoznali sa igračima, večerali sa klubom i otišli nazad u domovinu. Fudbalerima su poklonili marijači šešir.

Vajkomb poslije 34 kola ima 59 bodova i nalazi se na četvrtom mjestu Lige 1. Do kraja sezone ekipa će se boriti za ulazak u Čempionšip.

Bonus video: