Dino Islamović - pojačanje iz Švedske za napad Crne Gore?

"Vijesti" su juče, povodom informacije da postoji mogućnost da Islamović dobije poziv za nacionalni tim, kontaktirale selektora Faruka Hadžibegića, koji je iz Amsterdama dao diplomatski odgovor da je "svaki igrač koji želi da igra za Crnu Goru, a ima kvalitet, dobrodošao"
9717 pregleda 22 komentar(a)
Dino Islamović
Dino Islamović
Ažurirano: 03.03.2020. 13:32h

Dino Islamović, 26-godišnji napadač norveškog Rozenborga, mogao bi da postane reprezentativac Crne Gore.

Kako je javila "Pobjeda", Islamović je prihvatio poziv FSCG da promijeni fudbalsko državljanstvo - odnosno da uz švedski pasoš, dobije i crnogorski.

"Vijesti" su juče, povodom informacije da postoji mogućnost da Islamović dobije poziv za nacionalni tim, kontaktirale selektora Faruka Hadžibegića, koji je iz Amsterdama dao diplomatski odgovor da je "svaki igrač koji želi da igra za Crnu Goru, a ima kvalitet, dobrodošao".

Hadžibegić je, prema našim nezvaničnim saznanjima, razgovarao sa Islamovićem prije dva dana...

Islamović je rođen u Hudiksvalu (Švedska), crnogorskog je porijekla, a prošao je sve mlađe švedske selekcije. Upisao je i jedan nastup za A tim, u prijateljskom meču sa Moldavijom, u januaru ove godine.

To ne predstavlja problem za eventualni poziv Crne Gore, jer je utakmica Švedska - Moldavija odigrana mimo FIFA kalendara i nije zvanična.

Islamović je karijeru počeo gdje i Zlatan Ibrahimović - u Malmeu, kao mlad se preselio u Fulam, ali je u seniorskoj konkurenciji nastupao za holandski Groningen, švedske timove Treleborg i Estersund, odakle je u decembru 2019. godine prešao u Rozenborg.

Za tri sezone u prvenstvu Švedske je postigao 24 gola.

Bonus video: