Skinuli se do pasa u Čečeniji i umalo platili glavom

U 86. minutu, sa dijela tribina gdje su se nalazili fanovi Ahmata krenuo je stampedo ka navijačima Zenita, koji su počeli da skidaju majice. To se domaćima nije svidjelo, jer su na tribinama bile žene i djeca, a po običajima to oni ne smiju da gledaju
9176 pregleda 1 komentar(a)
Grozne scene iz Groznog, Foto: Screenshot
Grozne scene iz Groznog, Foto: Screenshot

Nesvakidašnje scene na utakmici četvrtfinala Kupa Rusije između Ahmata i Zenita - došlo je do masovne tuče navijača, jer su se pristalice kluba iz Sankt Peterburga skinule do pasa?!

U 86. minutu, sa dijela tribina gdje su se nalazili fanovi Ahmata krenuo je stampedo ka gostima, koji su počeli da skidaju majice. To se domaćima nije svidjelo, jer su na tribinama bile žene i djeca, a to po običajima oni ne smiju da gledaju.

Policajci, koji su čuvali sektor gostujućih navijača, i kapiten Ahmata Oleg Ivanov pokušali su da zaustave masovnu tuču, ali su igrači morali da prekine utakmicu dok se navijači nisu razdvojili.

Nijedan od učesnika tuče nije priveden, a nakon što je sukob riješen, meč je nastavljen.

- Trebalo bi da poštujemo tradiciju. Ovo je uobičajeno ponašanje naših navijača, ali se to ovdje shvata drugačije - rekao je trener Zenita Sergej Sjemak.

Gosti su nakon produžetaka slavili 2:1 i stigli do prve pobjede u Groznom od 2015. godine.

Bonus video: