Stefan Milić: Da nastavimo gdje smo stali, još ne mislim o Dinamu

U mečevima 24. kola Telekom 1. CFL sjutra se još sastaju Sutjeska - Podgorica, Iskra - Rudar, OFK Titograd - Kom i Grbalj - Petrovac
1290 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Milić na meču sa Zetom u 5. kolu, Foto: Savo Prelević
Stefan Milić na meču sa Zetom u 5. kolu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.03.2020. 15:49h

Budućnost i Zeta sjutra u 18 sati pod Goricom igraju derbi 23. kola Telekom CFL.

I sve ostale utakmice ove runde igraju se u subotu, a program počinje u 14.30 sati, kada se sastaju Sutjeska i Podgorica, odnosno Grbalj i Petrovac.

U 15 časova igraju OFK Titograd - Kom, a u 17 Iskra - Rudar.

Budućnost je u fantastičnoj poziciji nakon što je prošlog vikenda drugoplasiranoj Sutjesci pobjegla 11 bodova, a svaka nova pobjeda dodatno će je približiti cilju - šampionskoj tituli.

"Veoma važna i teška utakmica protiv mlade ekipe, koja će imati veći motiv nego na prethodnim mečevima, jer igra protiv Budućnosti. Ali, i naš motov je veliki, igramo pred našim navijačima, želimo da ostvarimo novu pobjedu i nastavimo seriju", kazao je kapiten Budućnosti Stefan Milić.

Devetnaestogodišnji defanzivac je prošlog mjeseca potpisao ugovor za zagrebački Dinamo, u koji će se preseliti na ljeto, ali ističe da je "i glavom i nogama" još uvijek u Budućnosti.

"Rekao sam već 100 puta, jesam potpisao za Dinamo, ali ja sam i dalje u Budućnosti i samo razmišljam o ovom ovdje. Želim da osvojimo duplu krunu, to bi mi bio najljepši odlazak".

Nakon dvije pobjede i jednog remija u prva dva proljećna kola, trener Podgoričana Mladen Milinković očekuje još bolje igre.

"Imali smo malih problema sa izostancima bitnih igrača, ali uspjeli smo prošle subote u Petrovcu da obavimo posao na najbolji način. Sada, kad nama se vraćaju Milić i Ivanović, očekujem da nastavimo gdje smo stali, da pokušamo da zadržimo prednost, ali i odigramo još bolje nego u Petrovcu, jer mi se čini da smo sve bolji. Zeta je neugodan protivnik, čujem da je i neka tradicija na njihovoj strani, ali ja sam rekao to i pred Petrovac - gledamo sebe, interesuje nas samo da sačuvamo ovu prednost i ostvarimo pobjedu", kazao je Milinković.

Puno sličnih utakmica očekuje njegov tim do kraja sezone, u kojima će se protivnici braniti...

"Zato je najvažnije da budemo strpljivi. Dosta ekipa će igrati defanzivno i ne smijemo da srljamo, da ne primimo gol iz kontranapada. Raduje me, ipak, da smo pokazali zrelost na prošlom meču. Imamo dosta kvaliteta u napadu i igrača koji potezom mogu da riješe meč, zbog toga je mnogo bitno da igramo strpljivo i pametno", dodao je Milinković.

"Moramo da razvijemo samosvijest da je svaka utamkca bitna, da je svaki aut bitan. Imamo dobru prednost, ali biće još iznenađenja, zato je važno da držimo koncentraciju. Cilj nam je da do pauze 22. marta i utakmice sa Sutjeskom zadržimo ovu prednost, a onda i doradimo neke stvari", kazao je Milinković, kojeg raduje što sve više navijača prati Budućnost.

"Drago mi je što prepoznaju, jer može se desiti, na primjer, da Moraitis ne postigne gol, ali se vidi njegova želja".

Nije se to, međutim, još desilo - na sva tri meča u drugom dijelu sezone grčki napadač Panajotis Moraitis se upisao u strijelce.

"Tražili smo igrača koji će donijeti nešto novo, on to uspijeva, ali ne samo on, tu su i svi ostali - Grbić je prodorom riješio meč u Petrovcu, sjutra će to biti Draško Bozovic, da ne nabrajam i sve ostale igrače koji daju veliki doprinos, pristupom i odnosom prema igri", zaključio je Milinković. Budućnost ove sezone još nije dobila Zetu - pod Goricom je u 5. kolu bilo 1:1, a na Trešnjici u 14. rundi 2:1 za Golubovćane.

Zeta nema pobjedu u tri proljećna kola (dva remija i poraz), ali je i dalje na 4. poziciji, koja bi mogla da donese plasman u Evropu.

Izabranici Dejana Roganovića žele prvu pobjedu u drugom dijelu sezone, ali idu na noge lideru...

"Čeka nas teška utakmica protiv, po meni, najbolje ekipe u ligi. Imaju odličan skup igrača, odličnog trenera i sigurno da nam neće biti lako. Međutim, svaki derbi protiv Budućnosti je nešto posebno, neće nam nedostajati motiva i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat", kazao je Zetin reprezentativac, lijevi bek Nemanja Sekulić.

Bonus video: