Ronaldinjo pušten, pa uhapšen zbog lažnih pasoša

Sudija je u petak odbacio taj predlog pa je glavni istražitelj paragvajske policije Gilberto Freitas odredio pritvor za Ronaldinja i njegovag brata i menadžera Roberta
4097 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldinjo sa policijom, Foto: AP
Ronaldinjo sa policijom, Foto: AP

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldinjo u petak je ponovno uhapšen u glavnom gradu Paragvaja Asunsionu, ovog puta zbog ulaska u zemlju s pasošem kojoj je istekao rok, objavila je tamošnja policija.

Ronaldinja i njegovog brata u srijedu je paragvajska policija privela zbog toga što su prilikom slijetanja u Asunsion kod njih pronađene krivotvoreni pasoši, ali je potom ustanovljeno da su bili žrtve prevare te je tužilac Federiko Delfino predložio da se puste.

Sudija je u petak odbacio taj predlog pa je glavni istražitelj paragvajske policije Gilberto Freitas odredio pritvor za Ronaldinja i njegovag brata i menadžera Roberta.

Ronaldinjo je pozvan u Paragvaj da bi promovisao knjigu "Genijalac života", te da bi učestvovao u jednoj dobrotvornoj priredbi.

Brazilsko pravosuđe je oduzelo Ronaldinju pasoš u novembru 2018. jer nije platio kaznu od 2,5 miliona dolara zbog uzrokovanja ekološke štete i nelegalne gradnje na jednom posjedu u Porto Alegreu, pri obali rijeke Rio Grande do Sul.

Bonus video: