Zašto navijači nekog kluba vrijeđaju FSCG?

Vrijađa se, valjda, zbog toga što navijači smatraju da crnogorska Kuća fudbala favorizuje neki tim, ali je čudno što posljednjih godina vrijeđanja dolaze i od simpatizera Sutjeske i od pristalica Budućnosti
18303 pregleda 21 komentar(a)
Navijači Sutjeske su drugi put u sedam dana morali da napuste tribinu, Foto: Savo PRELEVIC
Navijači Sutjeske su drugi put u sedam dana morali da napuste tribinu, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 08.03.2020. 10:23h

Duel između fudbalera Sutjeske i Podgorice, u 23. kolo Prve crnogorske lige, koji je juče odigran u Nikšiću, bio je prekinut 35 minut

Navijači Sutjeske od početka meča protiv Podgorice vrijeđali su Fudbalski savez Crne Gore i njegove čelnike zbog čega je sudija Radoje Pajović već u 4. minutu prekinuo duel.

On i delegat Marko Bojović poslali su igrače u svlačionicu i zahtijevali da se isprazni dio istočne tribine, gdje su najvjerniji navijači Sutjeske, kako bi se utakmica nastavila.

Nakon brojnih peripetija, te odbijanja da napuste tribinu, pristalice nikšićkog kluba su popustile pod pritiskom policije, a utakmica je nastavljena nakon skoro 35 minuta prekida.

Ne dešava se ovo prvi put - i prije sedam dana u Pljevljima navijači Sutjeske morali su da napuste tribinu, zbog istog razloga, s tim što je prekid tada trajao upola kraće (15 minuta).

I prošle sezone, na utakmici u Petrovcu, meč aktuelnog šampiona bio je nakratko prekinut.

I nisu samo u pitanju navijači Sutjeske - “istorija” vrijeđanja čelnih ljudi FSCG od strane navijača Budućnosti je mnogo, mnogo duža, traje već deceniju, iako je u posljednje vrijeme rjeđa (pjesma “ajmo minut ćutanja za Savez, fudbal nam je umro prebrzo...”, sastavljena je još 2009)

Nije ni prvi put da su navijači jednog tima morali da napuste tribinu - još prije 11 godina, prekid na utakmici u Budvi između Mogrena i Budućnosti trajao je više od pola sata, dok podgorički navijači nisu napustili tribinu.

Tada su vrijeđali i FSCG, i Javni servis, i čelnike Mogrena.

Prije tri godine, navijači Budućnosti zapalili su stolice na sjevernoj tribini stadiona pod Goricom, na meču protiv Mladosti. Odbili su da napuste tribinu - utakmica je prekinuta, registrovana je službenim rezultatom u korist gostiju, a Budućnost je osvojila titulu samo zbog toga što nije kažnjena oduzimanjem nekog boda.

Budućnost je, takođe, zbog svojih navijača odigrala proteklih godina odigrala veliki, dvocifreni broj utakmica bez navijača na tribinama, i kući i na strani.

Zašto navijači nekog tima, u ovom slučaju, Sutjeske, a ne tako davno i Budućnosti, vrijeđaju Fudbalski savez Crne Gore?

Valjda ne zbog toga što su sudije u prošlom kolu oštetile Sutjesku u Pljevljima (prekršaj za penal, i isključenje, bio je van šesnaesterca), jer je i Budućnost prije tri kola oštećena na “DG areni” za gol, ali i nekoliko puta u prvom dijelu sezone.

Moguće je da navijači vrijeđaju FSCG zbog toga što smatraju da crnogorska kuća fudbala favorizuje neki tim.

Tako se, po ovim mjerilima, sada “favorizuje” Budućnost, kao što se do ove sezone “favorizovala” Sutjeska, kao što se nekada “favorizovao” Rudar, kao što se još prije toga “favorizovao” Mogren.

Broj titula koje su osvojili crnogorski klubovi, te raspodjela trofeja, računajući i Kup (ukupno devet različitih timova je osvajalo je trofeje u CG, a Budućnost i Sutjeska su izjednačeni - po pet) govori, međutim, o svemu drugom, osim o favorizovanju blo koga.

Bonus video: