Ronaldinjo ostao u pritvoru, advokat ga brani: On je budala

"Sud nije uzeo u obzir da Ronaldinjo nije znao da je počinio zločin jer nije razumio da su mu dati lažni dokumenti, on je budala", rekao je Marín
9641 pregleda 3 komentar(a)
Ronaldinjo dolazi u sudnicu, Foto: AP
Ronaldinjo dolazi u sudnicu, Foto: AP

Slavni brazilski fudbaler Ronaldinjo ostaje u paragvajskom zatvoru, nakon što je sud odlučio da ga ne pusti na slobodu zbog opasnosti od bjekstva.

Ronaldinja i njegovog brata Roberta Asisa u srijedu je privela paragvajska policija zbog toga što su prilikom slijetanja u Asuncion kod njih pronađeni krivotvoreni pasoši.

Potom je ustanovljeno da su bili žrtve prevare te je tužitelj Federiko Delfino predložio da se puste.

Sud je, međutim, odbacio taj predlog, a sinoć odredio i zadržavanje u pritvoru, dok se slučaj na ispita.

"Učinjen je ozbiljan prekršaj, opasan po paragvajsku državu. Oni su u zemlju ušli sa lažnim dokumentima, odnosno sa dokumentima na kojima su bila njihova imena, a koja nisu izdata od strane naših nadležnih organa", kazala je sutkinja Klara Ruis Dias.

Tim advokata koji brani Ronaldinja, na čelu s Adolfom Marinom, najavio je žalbu, a Marino dao interesantnu izjavu.

"Sud nije uzeo u obzir da Ronaldinjo nije znao da je počinio zločin jer nije razumio da su mu dati lažni dokumenti, on je budala", rekao je Marín.

Drugi advokat, Ektor Kaseres, rekao je da će odbrana insistirati na tome da je "Ronaldinjo učinio sve kako bi sarađivao i zaslužuje da bude pušten u kućni pritvor".

Bonus video: