Ovo se Gvardioli dogodilo prvi put u karijeri: Ostrvo i Mančester su u crvenom

Crveni Mančester slavio nad plavim dijelom grada prvi put nakon deceniju, na zadovoljstvo crvenih iz Liverpula
6301 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Dave Thompson
Gvardiola, Foto: Dave Thompson
Ažurirano: 08.03.2020. 21:27h

Ostrvo je u crvenom! Mančester junajted je prvi put nakon decenije u oba prvenstvena meča bio bolji od Mančester sitija, jer je nakon pobjede 2:1 na Etihadu, danas na Old Trafordu slavio 2:0, na zadovoljstvo navijača iz Mančestera u crvenim dresovima.

Poraz Sitija, aktuelnog prvaka, je čak sedmi ove sezone u ligi, što je najgori učinak Pepa Gvardiole u trenerskoj karijeri. On je prethodno najviše poraza - šest, doživio na klupi "građana" u sezoni 2016/2017.

Uprkos porazu Pep je kazao da njegova ekipa nije igrala loše.

"Mora se uzeti u obzir i klasa rivala, ali i naše loše dejstvo u završnici. U drugom poluvremenu je bilo bolje, igrali smo svoju igru, dok je rival čekao na kontre. Prvi gol nismo morali primiti, ali greške su sastavni dio igre i to nikada ne zamjeram igračima. Ederson će u narednim utakmicama biti sve bolji", kazao je Gvardiola.

Tako je Junajted nakon sezone 2009/2010. prvi put slavio oba gradska duela. Tada je Aleks Ferguson kući dobio 4:3, u gostima 1:0.

Pobjeda "đavola" omogućiće Liverpulu da 5. aprila dođe na duel aktuelnom šampionu kao novi prvak! Razlika je 25 bodova,uz meč manje Sitija. Ukoliko Siti kiksa, "crveni" iz Liverpula će i prije osvojiti trofej.

Bonus video: