"Pušio sam samo dok pijem, ali sam pio svaki dan"

Brazilski desni bek je u januaru 2006. stigao na Santjago Bernabeu. Predviđana mu je velika karijera, ali očekivanja nije opravdao i poslije jedne i po sezone otišao je iz kluba
9129 pregleda 1 komentar(a)
Sisinjo, Foto: Wikimedia Commons/Ultraslansi
Sisinjo, Foto: Wikimedia Commons/Ultraslansi

Nekadašnji fudbaler madridskog Reala Sisinjo kaže da je vođenje nesportskog života jedan od razloga što nije ostavio veći trag u Kraljevskom klubu.

Brazilski desni bek je u januaru 2006. stigao na Santjago Bernabeu. Predviđana mu je velika karijera, ali očekivanja nije opravdao i poslije jedne i po sezone otišao je iz kluba.

Iz ove perspektive, nema dilemu šta je radio pogrešno u tom periodu.

"Počeo sam da pijem kada sam imao 13 ili 14 godina, dok sam bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro i pio sam ga. Kako sam počeo, tako nisam prestao sve do trideset i neke godine. Skoro 20 godina sam pio alkohol. Pio sam po 10 piva dnevno", otkriva Sisinjo, kako prenosi Sport klub.

"Na početku sam pio samo pivo jer nisam imao para za nešto drugo, ali kada sam potpisao za Atletiko Mineiro, počeo sam da pijem sve. I da pušim. Pušio sam od 1999. do 2010. godine. Pušio sam samo kada pijem, ali problem je bio što sam pio svaki dan", dodaje on.

Poslije Reala, uslijedio je odlazak u Romu. Ni tamo Sisinjo nije uspio da oživi karijeru.

"Uvijek sam volio fudbal, ali u jednom trenutku se ta ljubav izgubila. Bog mi je dao talenat, ali nisam umio da ga iskoristim na pravi način. Više nisam osjećao zadovoljstvo kada istrčim na teren. Imao sam tada 30 godina i igrao za Romu".

Povoljna okolnost za Brazilca bila je ta što je u Rimu upoznao sadašnju suprugu Marijanu.

"Ohrabrila me je da prestanem da pijem. Pomogla mi je da pronađem božje riječi i tako sam se promijenio. Prije nje mi je opsesija bila i kupovina firmirane garderobe. Trošio sam mnogo para na to. Marijana me je naučila da se kontrolišem. Ona je ta koja kontroliše bankovne račune. Ja imam samo debitnu karticu koja može lako da se oduva i onda nemaš ništa. I dalje volim šoping, ali mi Marijana ne dozvoljava da pređem granicu. Uprkos svim ludostima koje sam napravio, investirao sam novac u neke dobre stvari. Davao sam 80 odsto plate ocu koji je uspio pametno da ga uloži. Preostalih 20 odsto sam baš spržio. Srećom, danas sam u dobroj finansijskoj situaciji", ističe Sisinjo.

Bivši reprezentativac Selesaoa karijeru je započeo u Botafogu, a potom igrao još za Atletiko Mineiro, Sao Paulo, Viljareal, Sport Resife, Sivas i Brasiliense u kojem se penzionisao prije dvije godine.

Bonus video: