UEFA razmišlja o prekidu Lige šampiona i Lige Evrope, utakmice baraža za EURO pod znakom pitanja

Večeras će na praznom stadionu igrati Valensija i Atalanta, sjutra Pari Sen Žermen i Dortmund, a danas je odlučeno da se zatvori i Nou kamp, za meč Barselona – Napoli naredne sedmice
10105 pregleda 4 komentar(a)
UEFA
UEFA
Ažurirano: 10.03.2020. 14:02h

Alarm je upaljen širom Evrope, Italija je u sportskoj blokadi, ali se strah od koronavirusa širi na sve djelove kontinenta.

Fudbal je u posebnom problemu, već je poznato da će se tri revanš meča osmine finala Lige šampiona odigrati bez publike.

Večeras će na praznom stadionu igrati Valensija i Atalanta, sjutra Pari Sen Žermen i Dortmund, a danas je odlučeno da se zatvori i Nou kamp, za meč Barselona – Napoli naredne sedmice.

Ta utakmica je, međutim, pod znakom pitanja i zbog vanredne situacije u Italiji, koja je sinoć u potpunoj blokadi.

Najranije do 3. aprila neće biti sportskih takmičenja u cijeloj zemlji, a postoji mogućnost da se fudbalerima Napolija zabrani izlazak iz zemlje i put u Španiju.

U svjetskim medijima se provlači informacija da UEFA insistira da se mečevi osmine finala Lige šampiona i Lige Evrope odigraju ove i sljedeće nedjelje, a da razmatra mogućnost odlaganja četvrtfinalnih utakmica na neodređeno vrijeme.

Krajem marta trebalo bi da se odigraju mečevi baraža za odlazak na EURO, kao i brojne prijateljske utakmice, tako da UEFA mora brzo da se izjasni i po tom pitanju.

Istovremeno, koronavirus je ispisao i istoriju Bundes lige, jer će se meč Borusije i Kelna, sjutra u Menhengladbahu, odigrati bez publike.

Biće to prva utakmica u istoriji najvišeg ranga njemačkog fudbala, koji je pokrenut 1963. godine, koja će se igrati bez navijača.

Takođe, najžešći derbi Bundes lige, obračun rurskih rivala Borusije iz Dortmunda i Šalke, koji je na programu u subotu, igraće se pred praznim tribinama stadiona Signal Iduna Park, odluka je gradskih vlasti Dortmunda kako bi se spriječilo širenje epidemije koronavirusa.

"Ovu odluku nismo donijeli iz vica ili kako bismo uništili utakmicu. Ovo je pitanje života i smrti", izjavio je gradonačelnik Dortmunda Ulrih Zirau.

Na utakmicama Borusije i Šalkea okupi se oko 80.000 gledalaca bilo da se igra u Dortmundu ili Gelzenkirhenu.

Bonus video: