Crna Gora - Republika Irska: Prva utakmica bez publike, Italijanke sude u Petrovcu

Uefa je takođe poslala propratno pismo o zabrani rukovanja i sličnih rigoroznih mjera, koja važe za sva njena takmičenja
2235 pregleda 0 komentar(a)
Jasna Đoković (Crna Gora) na meču protiv Grčke, Foto: FSCG
Jasna Đoković (Crna Gora) na meču protiv Grčke, Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore igra danas protiv Republike Irske u Petrovcu četvrti meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Biće to prva sportska manifestacija koja će se održati bez prisustva publike - kako je sinoć saopšteno iz FSCG, igraće se pred praznim tribinama shodno odluci Ministarstva zdravlja o prevenciji importacije i širenja Korona virusa (COVID-19) u Crnoj Gori.

Ono što meču u Petrovcu daje i dodatnu zanimljivost, jeste izbor sudijske trojke, odnosno četvorke.

U danima kada je koronavirus okovao Italiju, ali i mnoge druge zemlje, uticao na odlaganja brojnih fudbalskih i uopše sportskih manifestacija, odlučeno je, naime, da sudije budu - Italijanke!

Glavni sudija Marija Marota, njeni asistenti Lućija Abruceze i Veronika Vetorel, kao i četvrti djelilac pravde Debora Bjanki zadržane su juče na podgoričkom aerodromu, samo sat pošto je stupila na snagu uredba o zabrani ulazaka lica iz najugroženijih područja.

Ipak, puštene su u Crnu Goru i naći će se danas na centru terena u Petrovcu - valjda zbog toga što dolaze sa juga Italije, iz manje ugroženog područja od sjevera...

Uefa je takođe poslala propratno pismo o zabrani rukovanja i sličnih rigoroznih mjera, koja važe za sva njena takmičenja.

Selekcija Crne Gore doživjela je, inače, tri poraza u prva tri kola, a jedan od ta tri, doduše namjanje ubjedljiv, stigao je upravo od Irske, u gostima - 2:0.

Crna Gora još nije postigla gol u kvalifikacionoj grupi, u kojoj su još Njemačka, Grčka i Ukrajina, što je jedan od ciljeva i danas, ali i u svakom narednom meču.

- Utakmica koju smo odigrali u Irskoj daje nam za pravo da se nadamo da možemo da pružimo dobar otpor veoma jakoj reprezentaciji. Vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome - kazao je Marić.

Selekcija Irske je, međutim, uz Njemačku pokazala najviše do sada, savladala je i Ukrajinu i Grčku, pa je danas apsolutni favorit.

- Poznato je da reprezentacije sa Ostrva igraju fudbal koji nama ne odgovara. Republika Irska igra veoma agresivan fudbal, sa mnogo duela i sa dosta preskakanja igre dugim loptama. Uz to, prekidi su njihov vjerovatno najveći adut - dodao je Marić.

Meč pod Malim brdom igra se od 16 sati.

Bonus video: