Atletikov zid je spreman za pakao na „Enfildu”

Liverpul čeka Atletiko Madrid u revanšu osmine finala Lige šampiona nakon poraza od 1:0 u Madridu, PSŽ - Borusija se igra bez publike. Oba meča od 21 sat
2134 pregleda 0 komentar(a)
Saul je bio čovjek odluke u Madridu, Foto: Beta/AP
Saul je bio čovjek odluke u Madridu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2020. 10:10h

Očigledan pad forme Liverpula, tri poraza u posljednjih pet utakmica, povrede Džordana Hendersona i Alisona Bekera..., sve to stvara pritisak Jirgenu Klopu pred najvažniji meč u drugom dijelu sezone protiv Atletiko Madrida u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Engleski velikan juri minus iz španske prijestonice (1:0) i ako postoji stadion na kojem ta prednost protivnika nema posebnu težinu, onda je to „Enfild roud”.

KLOP: NAUČILI SMO IZ PRVE UTAKMICE

- Želim samo da vidim da smo nešto naučili iz prve utakmice u Madridu - rekao je Klop. Njegov tim je prije dvadesetak dana podbacio na „Vanda Metropolitanu”, nije imao šut u okvir gola, ali velika je to zasluga i Atletika koji se branio bez greške.

- Najgora stvar za igrače je kada moraju da igraju protiv tima kakav je Atletiko - ponovio je Njemac ono što je govorio i nakon prvog duela.

Tim Dijega Simeonea je tada slavio golom Saula Njigesa.

- Najbolje od svega je što smo na vrijeme da ispravimo sve ono što nije valjalo u prvom meču. Siguran sam da smo naučili mnogo, nakon tri sedmice su nam stvari mnogo jasnije. Moramo to, ipak, da pokažemo na terenu - dodao je Klop.

Kapiten Henderson je spreman, tvrdi Klop, ali nije želio da otkrije i da li će i igrati. Za Alisona je siguran.

- Ne, ne, Alison neće braniti.

Na pitanje šta mora da promijeni njegov tim u odnosu na prvu utakmicu, Klop je bio jasan:

- Moramo da šutiramo na gol! Kada vidite da nismo imali šut u okvir gola ispada da nismo bili opasni. Ali, nije to baš bili tako. SIMEONE: PATIĆEMO...

A šta očekivati od Atletika? Zid pred golom Jana Oblaka ili...

- Spremni smo da patimo, ali i da zadamo udarac. Posljednjih osam godina smo pokazali šta možemo da učinimo, zna to dobro i Liverpul - kaže trener „kolćonerosa” Dijego Simeone.

Pričao je i o „Enfildu”, domu aktuelnog prvaka Evrope.

- Nikada nisam bio na ovom stadionu, ni kao trener ni kao igrač. Drago mi je što ću osjetiti koliko je ovo veličanstven stadion - poručio je Argentinac.

Dio spektakla će biti i Stefan Savić, koji je najavljen od prvog minuta nakon što je bez greške držao odbranu u prvom meču u Madridu.

Bonus video: