Koronavirus: Hetafe odbija da putuje u Milano po cijenu izbacivanja iz Lige Evrope

Utakmica Inter – Hetafe na rasporedu je u četvrtak
2945 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Hetafea, Foto: AP
Fudbaleri Hetafea, Foto: AP

Fudbaleri Hetafea ne žele da putuju u Milano na utakmicu osmine finala Lige Evrope protiv Intera i po cijenu da ih UEFA izbaci iz takmičenja, rekao je u srijedu klupski predsjednik.

Utakmica Inter – Hetafe na rasporedu je u četvrtak.

"Zatražili smo da se pronađe alternativa igranju u Milanu. Ne želimo ući u žarište koronavirusa, to nam nije potrebno. Zamolili smo i naš fudbalski savez da nam pomogne, da insistira na suspenziji utakmice u Italiji", izjavio je Anhel Tores, predsjednik Hetafea, za radio Onda Cero.

"Hetafe neće putovati u Milano. Budemo li zbog toga izbačeni, bićemo izbačeni. Ja neću biti taj koji će preuzeti rizik odlaska", dodao je.

Udruženja španskih i italijanskih fudbalera zatražili su u od UEFA suspenziju utakmica Inter-Hetafe i Sevilja-Roma.

Zasad su obje utakmice u planu, ali bez publike.

Hetafe, klub iz predgrađa Madrida, ove je sezone najugodnije iznenađenje španskog fudbala. U 1/16 finala Lige Evrope izbacio je Ajaks, dok u prvenstvu zauzima peto mjesto s bodom manje od trećeplasirane Sevilje.

La Liga, organizator španskoh prvenstva, u utorak je najavila da će se zbog širenja koronavirusa iduća dva kola igrati bez publike. Koronavirus se u Španiju proširio sa sjevera Italije, iz Milana. Sada se virus širi zemčkp,. zbog čega su uvedene vanredne mjere, uključujući održavanje takmičenja u svim sportovima bez publike.

U srijedu ujutro bilo je zabilježeno 1.695 slučajeva koronavirusa u Španiji, od čega 1.524 aktivna, jer je 36 osoba umrlo, a 135 ih je ozdravilo.

Bonus video: