Petica Junajteda u labudovoj noći evropskog fudbala, gosti nadmoćni

LASK - Mančester junajted 0:5, Ajntraht - Bazel 0:3, Bašakšehir - Kopenhagen 1:0
2802 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje igrača Junajteda na praznom stadionu u Lincu, Foto: Kerstin Joensson
Slavlje igrača Junajteda na praznom stadionu u Lincu, Foto: Kerstin Joensson
Ažurirano: 12.03.2020. 23:03h

Mančester junajted je pobijedio LASK u Austriji sa 5:0 u prvom meču osmine finala Lige Evrope i, kako sada stvari stoje, labudovoj noči evropskog fudbala ove sezone.

Koronavirus je paralisao svjetski sport, samim tim i fudbal, a očekuje se da će Uefa već sjutra donijeti odluke o prekidu najjačih klupskih takmičenja.

Neizvjesno je kada će se igrati revanš, da li će se uopšte igrati, u kakvom formatu će se završiti Liga Evrope, ali šta god da bude - tim Ole Gunara Solskjera je završio posao u Lincu.

U meču igranom pred praznim tribinama, lider austrijskog šampionata nije imao šanse.

Nigerijac Igalo doveo je "crvene đavole" u vođstvo, sjajnim golom u 28. minutu.

Danijel Džejms je u 58. minutu povećao na 2:0.

Treći gol dao je Huan Mata, osam minuta prije kraja, čime je krenuo furiozan finiš engleskog tima.

Na 4:0 povisio je Grinvud, u prvom minutu sudijskog dodatka, neobično efektnim golom.

Tačku je, u posljednjim sekundama, stavio Pereira, koji je iznenadio golmana LASK-a Šlagera.

Posao je završio i Bazel, koji je iznenađujuće slavio čak sa 3:0 protiv Ajntrahta u Frankfurtu, dok je Bašakšehir pobijedio Kopenhagen sa 1:0, golom Bosanca Edina Višće, u jedinom meču prvog termina koji je igran uz prisustvo publike.

Otkazani su mečevi Sevilja - Roma i Inter - Hetafe, a u večernjem terminu još dvije pobjede gostiju, Bajer Leverkuzena i Šahtjora.

Njemci su na prepunom "Ajbroksu" savladali Glazgov Rendžers 3:1, golovima Kaija Haverca iz penala u 37, Čarlsa Arangisa u 67. i Liona Bejlija u 88. minutu.

Za domaće je pogodio Džordž Edmundson u 75. minutu i vratio nadu, ali je ona kratko trajala.

Šahtjor je u Njemačkoj savladao Volfzburg 2:1. Žunior Moraeš je u 16. minutu donio prednost Ukrajincima, potom su penale promašili Viktor Kovaljenko za goste i Faut Veghorst za domaće, da bi na 1:1 u 48. minutu izjednačio Džon Bruks.

Veliku pobjedu timu iz Donjecka donio Markoš Antonio u 73. minutu.

Olimpijakos je u 26. minutu ostao bez Rubena Semeda, koji je dobio crveni karton, ali je u 54. poveo preko Junesa el Arabija.

Remi Volvsu je 13 minuta kasnije donio Portugalac Pedro Neto, i to srećno - zemljak Žoao Mutinjo mu je gurnuo loptu, koja je na putu ka mreži zakačila jednog defanzivca i prevarila još jednog Portugalca, Žozea Su.

Bonus video: