Trener Arsenala zaražen koronavirusom

Cijela ekipa Arsenala mora na izolaciju nakon što je treneru Mikelu Arteti potvrđena zaraza koronavirusom. Odlaže li se i engleska Premijer liga?
5328 pregleda 0 komentar(a)
Nije poznato gdje je "zakačio" virus: Arteta, Foto: Mark Kerton
Nije poznato gdje je "zakačio" virus: Arteta, Foto: Mark Kerton
Ažurirano: 13.03.2020. 00:03h

Menadžer Arsenala Mikel Arteta zaražen je koronavirusom, otkriveno je i objavljeno nakon današnjih ispitivanja.

Iako se ne radi o fudbaleru, ovo je prvi zvanični slučaj zaraze u engleskoj Premijer ligi i vjerovatno će imati konsekvence u vidu otkazivanja utakmica, kao što je to slučaj u Italiji i Španiji.

Redovno kolo engleske Premijer lige treba da se igra po programu - za vikend, i to pred punim tribinama.

Sinoć je, doduše, odložen meč Mančester siti - Arsenal, ali ne zbog toga što se sumnjalo da trener "tobdžija" ima koronavirus, već zato što su njegovi fudbaleri, stručni štab i osoblje bili u kontaktu sa gazdom grčkog Olimpijakosa Evangelosom Marinakisom nakon utakmice Lige Evrope krajem februara, a potvrđeno je da on ima koronavirus.

Nije poznato da li se tom prilikom zarazio i sam Arteta, ili negdje drugo...

"Ovo je jako razočaravajuće, ali testirao sam se nakon što sam se osjećao loše. Vratiću se poslu čim mi se to dopustiti", rekao je Španac.

Londonski klub zatvorio je trening kamp Kolni nakon ove informacije i vrlo je izvjesno da će cijela ekipa neko vrijeme morati da provede u izolaciji, pretpostavlja se dvije sedmice.

"Zdravlje naših ljudi i publike je naš prioritet i fokus je na tome. Naše misli su s Mikelom koji je razočaran, ali dobre volje. U razgovoru smo s relevantnim ljudima kako bi se dobro nosili s ovom situacijom i nadamo se da će se ubrzo vratiti treninzima i utakmicama prema uputstvima medicinskih službi", stoji u saopštenju kluba.

Arteta, nekadašnj kapiten Arsenala, preuzeo je tim u decembru prošle godine i to mu je prvi samostalni trenerski posao. Došao je sa klupe Mančester sitija, gdje je asistirao Pepu Gvardioli.

I fudbaler Mančester sitija Mendi morao je danas u karantin jer se sumnja da ima koronavirus, a simptome koji liče na zarazu imaju i trojica neimenovanih fudbalera Lestera.

Bonus video: