Predsjednik Liona: Kraj sezone, bez šampiona i ispadanja

On smatra da bi mjesta u Evropi za sljedeću sezonu trebalo podijeliti po trenutnom plamsanu na tabeli. Zanimljivo, njegov Lion je sedmi u Ligi 1 i to znači da ne bi učestvovao u evropskim takmičenjima naredne sezone
2445 pregleda 0 komentar(a)
Žan Mišel Ola, Foto: Twitter
Žan Mišel Ola, Foto: Twitter

Prvi čovjek Liona, Žan Mišel Ola uputio je poruku čelnim ljudima lige da sezonu u francuskom šampionatu proglase gotovom, bez šampiona i timova koji ispadaju iz Lige 1.

“Najlogičnija stvar bila bi otkazati sve i onda da počnemo lijepo ispočetka sljedeće sezone. Pogledajte šta pravila kažu, to je jedina moguća odluka u ovom kontekstu. Poslije intervencije predsjednika, odmah sam u svojstvu predsjednika klubova to zatražio od Fudbalske asocijacije“, kaže Ola.

On smatra da bi mjesta u Evropi za sljedeću sezonu trebalo podijeliti po trenutnom plamsanu na tabeli. Zanimljivo, njegov Lion je sedmi u Ligi 1 i to znači da ne bi učestvovao u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Francuski šampionat je, poput bojnih širom svijeta, suspendovan zbog pandemije koronavirusa. Prije stopiranja, lider j bio PSŽ sa 68.

Takođe revanš meč Liona i Juventusa u Ligi šampiona je otkazan.

Bonus video: