Sardar Azmun - junak fudbalskog dana u doba koronavirusa

U Rusiji i publika može na stadione, ironičan transparent navijača Zenita povodom pandemije koronavirusa. Njihovi ljubimci dali sedam golova Uralu
6393 pregleda 1 komentar(a)
Het-trik "iranskog Mesija": Sardar Azmun, napadač Zenita, Foto: Laurent Cipriani
Het-trik "iranskog Mesija": Sardar Azmun, napadač Zenita, Foto: Laurent Cipriani

Dok je velika većina nacionalnih šampionata zaustavljena zbog koronavirusa, prvenstva Rusije, Srbije, Turske, Australije, Argentine, Bjelorusije i Kazahstana igraju se - po dnevnom redu.

Na stadionima u Rusiji dozvoljeno je čak i prisustvo publike, a lideru Zenitu prijala je takva atmosfera, pa je na svom stadionu “Krestovski”, dao čak sedam komada Uralu iz Jekaterinburga - 7:1.

Tri gola postigao je “iranski Mesi”, Sardar Azmun, dva je dao reprezentativac Rusije Artjom Dzjuba, a po jedan nekadašnji fudbaler Barselone Malkom i bivši špirc argentinskog Rivera Driusi.

Na tribinama se okupilo 33.677 navijača, a najvatrenije pristalice kluba iz Sankt Peterburga bile su ironične prema epidemiji koja je paralisala svijet:

“Ne brinite, svi ćemo umrijeti!

Zenit na čelu ima devet bodova više, ali i utakmicu više od Krasnodara, koji danas dočekuje Soči. Juče su igrali i Orenburg - Spartak Moskva (1:3) i Arsenal Tula - Rubin (0:1).

Krila Sovjetov, našeg trenera Miodraga Božovića, u ponedjeljak gostuju Tamnovu.

U Srbiji, Zvezda i Partizan zabilježili su sigurne pobjede u 26. rundi, igranoj bez prisustva navijača.

Partizan je pobijedio na gostovanju Voždovcu 2:1, a prvi gol, u 62. minutu, djelo je crnogorskog reprezentativca Aleksandra Šćekića. Bojan Matić je tri minuta kasnije povećao na 2:0, dok je poraz domaćih ublažio nekadašnji vezista Grblja Miloš Stojčev.

Crvena zvezda je sačuvala 11 bodova prednosti u odnosu na vječitog rivala, pobjedom nad Napretkom 3:0. Trijumf timu Dejana Stankovića donijeli su Tomane, Gavrić i nekadašnji crnogorski reprezentativac Mirko Ivanić.

Aktuelni crnogorski reprezentativac Boris Kopitović našao se u prvom timu BATE Borisova, koji je u četvrtfinalu Kupa Bjelorusije eliminisao Dinamo Minsk - 3:2, ukupno 5:3 računajući i prvi meč.

Fudbal se igra u sva manje zamalja, a danas su obustavljena i prvenstva Kosova, Kipra, Finske, Švedske...

Bonus video: