Čeferin o odlaganju Eura: Zdravlje je iznad profita

"Pomjeranje Evropskog prvenstva predstavlja veliki trošak za Uefu, ali ćemo dati sve od sebe da finansiranje razvoja fudbala u 55 zemalja ne bude pogođeno. Svrha je iznad profita i to je princip koji nas je vodio u odluci za dobro evropskog fudbala kao cjeline", istakao je prvi čovjek Uefe
614 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Čeferin, Foto: Beta/AP
Aleksandar Čeferin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2020. 16:09h

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin obratio se fudbalskoj javnosti nakon današnjih odluka među kojima je najvažnija pomjeranje Evropskog prvenstva za ljeto 2021.

"Nalazimo se na čelu sporta koji ogroman broj ljudi živi i diše, koji je pokosio ovaj nevidljivi i brz protivnik. U ovakvim vremenima, fudbalska javnost mora da pokaže odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam", rekao je Čeferin.

"Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora da bude naš glavni prioritet, i u tom duhu, Uefa je osmislila brojne opcije da bi takmičenja mogla da završe sezonu sigurno i ponosan sam na reakciju svojih kolega širom Evrope. Postoji pravi duh saradnje, svi su shvatili da moraju da nešto žrtvuju da bismo postigli najbolji rezultat".

"Najvažnije je da je kao vladajuće tijelo evropskog fudbala Uefa predvodila proces i napravila najveću žrtvu. Pomjeranje Evropskog prvenstva predstavlja veliki trošak za Uefu, ali ćemo dati sve od sebe da finansiranje razvoja fudbala u 55 zemalja ne bude pogođeno. Svrha je iznad profita i to je princip koji nas je vodio u odluci za dobro evropskog fudbala kao cjeline", istakao je prvi čovjek Uefe.

Bonus video: