FSCG pozvao klubove da prekinu sa treninzima

Uprkos mjerama zbog straha od pojave i širenja koronavirusa, fudbaleri pojedinih klubova nisu prekidali treninge
6598 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča OFK Titograd - Iskra, Foto: Savo Prelević
Sa meča OFK Titograd - Iskra, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2020. 17:33h

Fudbalski savez Crne Gore pozvao je sve domaće klubove da prekinu trenažni proces, oslanjajući se na dopis koje je Ministarstvo sporta uputilo svim sportskim savezima.

"Poštujući Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za spriječvanje importacije i širenja COVID-19 Ministarstvo sporta i mladih uputilo je dopis svim sportskim savezima u zemlji kojim obavezuje sportske klubove da obustave trenažni proces u svim uzrasnim kategorijama".

"Shodno dopisu Ministarstva sporta i mladih FSCG poziva sve klubove da obustave trenažni proces i u potpunosti se pridržavaju mjera prevencije koje su propisane odlukom Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Uprkos vanrednim mjerama i uzrokovanim strahom od pojave i širenja koronavirusa, neki prvoligaši nisu prekidali treninge, a neki su, nakon kraće pauze - sjutra trebalo da krenu s radom.

Iz FSCG je takođe saopšteno da će Kuća fudbala narednih dana raditi smanjenim obimom.

"Obavještavamo sve klubove, igrače, službena lica i zainteresovane građane da će do okončanja primjene Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za spriječavanje unošenja u zemlju COVID-19 virusa Fudbalski savez raditi smanjenim obimom".

"Radno vrijeme Saveza ostaće nepromijenjeno - od 8 do 16 časova."

Bonus video: