"Cyber-trening": Fudbaleri Bajerna u posebnom režimu

"Biće važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu", kazao je Flik koji vodi treninge kojeg igrači prate zajedno na svojim tabletima
971 pregleda 0 komentar(a)
Stadion Bajerna, Foto: AP
Stadion Bajerna, Foto: AP

Želeći da izbjegne kretanje, ali i da sačuva društveni kontakt minhenski Bajern je od srijede uveo "cyber-trening", na kojem igrači online učestvuju zajedno na treningu koji se vodi iz centra kluba.

"Moramo da napravimo sve što možemo da pozitivno reagujemo na sitauciju", izjavio je trener Hansi Flik.

"Juče smo u 11 sati organizIrali naš prvi 'cyber-trening'. Svi su motivisani i svi su ga odradili uz pomoć aplikacije".

Bavarska još nije proglasila obavezni karantin, ali je Bajern samostalno odlučio da igrači ne dolaze kako bi što bolje poštovali savjete zdravstvenih tijela.

"Igrači su opremljeni odgovarajućim sportskim satovima. To znači da primamo sve njihove podatke, kao što je broj otkucaja, na naše monitore", pojasnio je profesor Holger Brojh kji je odgovoran za fizičku spremu igrača Bajerna.

Održavanje kontakta među igračima je jednako važno kao fizička pripremljenost.

"Biće važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu", kazao je Flik koji vodi treninge kojeg igrači prate zajedno na svojim tabletima.

"Naša trenerska ekipa je organizovala treninge koji mogu trajati od 90 do 75 minuta, zavisno o vježbama", dodao je trener njemačkog prvaka.

"Juče smo insistirali na vježabama stabilnosti. Na kraju treninga napravili smo intenzivnu seansu na biciklima u zatvorenom", pojasnio je Flik.

"Igrači nisu na terenu, nego na ekranu", kazao je Brojh. "Zahtijevamo od njih jednaku preciznost i disciplinu. I juče je nakon treninga video veza trajala dugo, igrači su razgovarali. Zato je trening preko videa važan trenutak u kolektivnom živitu u ovom vremenu".

Bonus video: