Nema britanskog fudbala bar do kraja aprila

Fudbalska asocijacija Engleska je saopštila da tekuća sezona može da bude produžena mnogo duže od 1. juna, koji je po sadašnjem pravilniku krajnji rok za posljednje mečeve
673 pregleda 0 komentar(a)
Katanac na fudbal: ograda ispred "Etihada", stadiona Mančester sitija, Foto: Beta/AP
Katanac na fudbal: ograda ispred "Etihada", stadiona Mančester sitija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.03.2020. 16:43h

Pandemija koronavirusa je dodatno suspendovala fudbal u Velikoj Britaniji.

Prvobitna pauza produžena je bar do 30. aprila u Premijer ligi, svim takmičenjima pod okriljem EFL-a (Čempionšip, Liga 1 i Liga 2), ženskoj ligi, kao i u Škotskoj, Velsu i Sjevernoj Irskoj.

Fudbalska asocijacija Engleska je saopštila da tekuća sezona može da bude produžena mnogo duže od 1. juna, koji je po sadašnjem pravilniku krajnji rok za posljednje mečeve.

U zajedničkom saopštenju FA, Premijer lige i EFL-a izražena je „posvećenost pronalasku načina da se nastavi sezona 2019/20” i završetak svih domaćih i evropskih mečeva „čim to bude sigurno i moguće da se uradi”.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je privremeno zabranila sportske događaje, uz preporuku da se izbjegnu masovna okupljanja.

Englezi ne znaju šta da rade sa Premijer ligom. Potpredsjednica Vest Hema Karen Brejdi je predložila da se sezona poništi i da u elitni rang uđu dva najbolja kluba Čempionšipa, VBA i Lids, a da niko ne ispadne.

I predsjednik FA Greg Klark je izrazio zabrinutost da sezona neće moći da se završi, dok je direktor Brajtona Pol Barber poručio da bi bilo nepošteno prema Liverpulu da mu se oduzme praktično već osvojena titula.

Bonus video: