Jović: Izvinjavam se; Vučić: Džabe im milioni, kaznićemo ih

Možda bi predsjednik Srbije mogao i sam sebe da kazni, jer je vjerovatno jedini svjetski lider koji se sprdao sa koronavirusom. A onda je poslije dvije sedmice „promijenio ploču”, uveo vanredno stanje, policijski čas i traži krivce u svima, sem u sebi...
22524 pregleda 17 komentar(a)
Luka Jović, Foto: REUTERS
Luka Jović, Foto: REUTERS

Luka Jović je postao glavna tema dana u Srbiji.

Napadač Real Madrida je došao kući nakon što je dobio dozvolu kluba da otputuje, ali nije boravio u samoizolaciji zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

Mladi fudbaler se oglasio na Instagramu.

„S obzirom na to da je stanje u našoj zemlji jako teško, nezapamćeno u posljednje vrijeme, moram da se oglasim i dam podršku svom narodu. Prvenstveno, jako mi je krivo što sam ja glavna tema ovih dana i što se konstantno piše o meni, a ne o glavnim junacima ove krize, doktorima i svim medicinskim radnicima. Dok sam boravio u Španiji bio sam negativan na COVID-19 i odlučio sam da doputujem u Srbiju, pomognem i dam podršku našem narodu i budem blizu porodice u saglasnosti sa čelnicima kluba. Kad sam sletio u Srbiju, još jednom sam testiran i bio negativan na koronavirus. Jako mi je krivo što su neki ljudi neprofesionalno odradili svoj posao i nisu mi dali tačne instrukcije kako treba da se ponašam u samoizolaciji. U Španiji mi je bilo dozvoljeno da se krećem do apoteke i supermarketa kako bih mogao da nabavim potrebne namirnice, što nije slučaj ovdje. Izvinjavam se svim ljudima ako sam ih na neki način ugrozio i nadam se da ćemo zajedno uspjeti da prebrodimo sve ovo”, zaključio je Jović, dodavši „podrška Srbiji, držimo se zajedno”.

Premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović su najavljivali kazne zatvora za pojedine sportiste koji su prekršili pravila, ali nisu rekli o kome se radi.

Mediji su pisali da je to, osim Jovića, i fudbaler Askolija Nikola Ninković, ali je on to demantovao u izjavi za „Blic”.

A onda se oglasio i čovjek koji ima komentar za sve, Aleksandar Vučić.

„I ti mladići koji su milioneri, pa su umislili da mogu sve... A ne mogu sve. Životi starijih su nam preči od vaših miliona. Biće strogo kažnjeni ako ne budu poštovali zakone”, rekao je predsjednik Srbije

Na konkretno pitanje o Joviću i eventualnoj kazni je odgovorio:

„Najlakše je kažnjavati. Ja sam siguran da se ta dvojica dječaka u ovom trenutku kaju. Podnijete su vjerovatno prijave... Jedan je sada u svom stanu, drugi u hotelu, izolovani. Budu li pokušali da izađu biće uhapšeni iste sekunde. Ne razumijem ih sasvim. Ali, ne treba sada da se iživljavamo. Imamo i mnogo drugih koji bi trebalo da budu i odgovorniji, a do danas nisu otišli u izolaciju, a znali su da su bili u okruženju onih već pozitivnih na koronu... Ali nikoga neće sačuvati milioni koje imaju. Zakon jednako važi za milionere, kao i sve obične ljude”, zaključio je Vučić.

Možda bi predsjednik Srbije mogao i sam sebe da kazni, jer je vjerovatno jedini svjetski lider koji se sprdao sa koronavirusom. A onda je poslije dvije sedmice „promijenio ploču”, uveo vanredno stanje, policijski čas i traži krivce u svima, sem u sebi...

Bonus video: