Doktor fudbala, poslije njega nema zareza - samo tačka: Bivši CG reprezentativac o Mirku Vučiniću

Nemanja Nikolić je debitovao za Crnu Goru kao igrač Grblja, uglavnom bio podrška u veznom redu našeg nacionalnog tima, upisao 12 mečeva
5921 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Vučinić daje gol Švajcarskoj 2010. godine, Foto: Savo Prelevic
Mirko Vučinić daje gol Švajcarskoj 2010. godine, Foto: Savo Prelevic

Nemanja Nikolić je od 2009. do 2016. godine igrao za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.

Debitovao je kao igrač Grblja, uglavnom bio podrška u veznom redu našeg nacionalnog tima, upisao 12 mečeva.

Sada je sa 32 godine kapiten srpskog prvoligaša Voždovca, a igrao je u Bjelorusiji, za Dinamo Minsk i BATE, sa kojim je nastupao u Ligi šampiona, bio u Izraelu...

Napravio je prilično dobru karijeru, igrao sa velikim fudbalerima i protiv njih, ali ističe jednog - kako kaže, neponovljivog.

"Igrao sam sa zaista sjajnim igračima kao što su Koroman, Milijaš, Stefan Savić, Stevan Jovetić i mnogi drugi, da ne nabrajam i u reprezentaciji i u klubovima, plejada, ali zaista jedan čovek se izdvaja i poslije njega nema zareza, samo tačke. Nijedan čovek nije takav, da kažem 'doktor' fudbala, super- ultimativni fudbalski talenat koji se viđa samo jednom u životu kao – Mirko Vučinić", rekao je Nikolić za zvanični sajt Voždovca.

Nemanja Nikolić u dresu reprezentacije
Nemanja Nikolić u dresu reprezentacije(Foto: Savo Prelevic)

Ne zna, kaže, koju riječ da pronađe da opiše njegov fudbalski talenat ili "ono što se nalazi u glavi tog čovjeka, i u nogama naravno".

"On se rodio sa tim, Bog ga je stvorio za fudbal. Imao je sjajnu karijeru, koja je mogla da bude još bogatija, jer je on igrač koji je mogao da nosi igru najvećih svjetskih klubova, ali on je odlučio da uživa u fudbalu, da bude veliki gospodin, ali da se ipak svuda vidi njegov veliki talenat", kazao je Nikolić.

Bonus video: