Peđa Mijatović: Bio mi je kao otac, ovo je jedna od najtužnijih noći u mom životu

Sanc je bio predsjednik Reala 1998. godine, kada je "kraljevski klub", Mijatovićevim golom, osvojio sedmu titulu prvaka Evrope, koja se čekala od 1966
26454 pregleda 2 komentar(a)
MIjatović i Sanc nakon finala Lige šampiona 1996., Foto: Marca
MIjatović i Sanc nakon finala Lige šampiona 1996., Foto: Marca

Predrag Mijatović, proslavljeni crnogorski fudbaler i legenda Reala, sa neizmjernom tugom je primio vijest o smrti Lorenca Sanca od koronavirusa.

Sanc je bio predsjednik Reala 1998. godine, kada je "kraljevski klub", Mijatovićevim golom, osvojio sedmu titulu prvaka Evrope, koja se čekala od 1966.

"Veoma, veoma je tužno što nas je napustio ovako, bez mogućnosti da se oprostimo od njega. Ovo je jedna od najtužnijih noći u mom životu", kazao je MIjatović.

Sanc je 1996. godine doveo Mijatovića iz Valensije...

"Bio u sam u stalnom kontaktu sa Fernandom (Lorencovim sinom) posljednjih dana i znao sam da je u tepkom stanju i kroz šta svi prolaze. Tužno je što u ovakvom trenutku niko nije mogao da ga posjeti, to je i okrutno", rekao je Mijatović.

"Ne mogu da vjerujem, bio mi je kao otac. Tako sam ga volio..."

Sa Lorencom Sancom je bio često u društvu.

"On je bio veoma važna osoba u mom životu. Razmjenjivali smo poruke, večerali često, bili smo povezani. On je uradio sve za mene. Doveo me u Real, prošli smo mnogo toga zajedno", kazao je Mijatović.

Mijatović je siguran da će se Real od Sanca oprostiti kako dolikuje...

"Bio je sjajna ličnost, veliki predsjednik. Naša zajednička 'septima' je nezaboravna. Ovo je tužna noć, posebno jer nismo mogli da mu kažemo zbogom. Očekujem da će se cijela Realova porodica, kad sve ovo prođe - a, hvala Bogu, proći će - od Lorenca oprostiti na način koji je zaslužio. On je čovjek koji je obilježio jednu veliku eru", zaključio je Mijatović.

Lorenco Sanc je preminuo večeras u 76. godini od koronavirusa.

Bonus video: