"Svi koji su bili na utakmici Atalanta - Valensija su zaraženi koronavirusom"

Atalanta i Valensija sastali su se 19. februara u Ligi šampiona, s obzirom na to da je stadion italijanskog kluba u Bergamu bio u radovima, a mnogo stanovnika tog grada je prisustvovalo utakmici na stadionu San Siro
16399 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Atalanta - Valensija
Sa meča Atalanta - Valensija
Ažurirano: 25.03.2020. 18:47h

Gradonačelnik Bergama Đorđo Gori izjavio je da je svih 40 hiljada navijača koji su prisustvovali fudbalskoj utakmici Atalanta - Valensija igranoj u 19. februara u Milanu zaraženo koronavirusom.

"U to vrijeme nismo znali šta se dešava. Prvi pacijent u Italiji bio je 23. februara. Ako je virus već cirkulisao, 40 hiljada navijača koji su bili na stadionu San Siro je inficirano. Niko nije znao da je virus među nama. Mnogi su gledali utakmicu u grupama i bilo je mnogo kontakata među njima. Virus se prenosio sa jednog na drugo", citirala je španska "Marka" riječi Gorija.

Atalanta i Valensija sastali su se 19. februara u Ligi šampiona, s obzirom na to da je stadion italijanskog kluba u Bergamu bio u radovima, a mnogo stanovnika tog grada je prisustvovalo utakmici na stadionu San Siro.

Vlada Italije je u utorak objavila da čak 743 mrtva u posljednja 24 časa, a ukupno 6.820, odnosno 54.030 zaraženih.

Bergamo, grad odakle je Atalanta, najteže je pogođeni grad u Italiji, dok je pokrajina Lombardija najteže pogođena koronavirusom u Evropi.

Fudbalski klub Valensija je 16. marta potvrdio da je 35 odsto ekipe bilo pozitivno na koronavirus.