Što je previše, previše je: Engleski klubovi se ujedinili protiv Sitija

UEFA je u februaru isključila Siti iz Lige šampiona na dvije godine i kaznila ga novčanom kaznom u visini od 25 miliona funti zbog "ozbiljnog kršenja" finansijskog fer-pleja
4787 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: AP
Pep Gvardiola, Foto: AP

Osam vodećih klubova Premijer lige traži od Sportskog abritražnog suda (CAS) da se Mančester sitiju zabrani igranje Lige šampiona sljedeće sezone, piše u srijedu "Dejli mejl"

Jedina dva kluba iz prvih deset koji nisu to tražili su Šefild junajted i Siti, dok su za zabranu između ostalih Liverpul, Mančester junajted, Totenhem, Arsenal i Čelsi. Među prvih deset su još Lester siti, Vulverhempton, Totenhem i Barnli.

UEFA je u februaru isključila Siti iz Lige šampiona na dvije godine i kaznila ga novčanom kaznom u visini od 25 miliona funti zbog "ozbiljnog kršenja" finansijskog fer-pleja. Sity je odbacio sve optužbe i odmah je najavio da će se žaliti na tu odluku što je i napravio.

Ovih osam klubova strahuje da će zbog žalbe uz krizu koju je uzrokovao koronavirus, odluka o isključenju Sitija biti odložena i da će još uvijek aktuelni engleski prvaci moći da se takmiče u Ligi šampiona sljedeće sezone.

"Što je previše, previše je. Dugo je Siti kršio pravila i izvlačio se na štetu najmanje jednog kluba koji nije mogao da se plasira u Ligu šampiona. Postoji strah da bi mogli izbjeći kaznu što bi bilo previše", izjavio je jedan od zvaničnika klubova koji su predali žalbu.

Siti je na korak od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona nakon što je u osmini finala u gostima pobijedio Real Madrid 2:1.

Bonus video: