Emeri prijeti Realu: Ne znaju šta ih čeka u Parizu

Trener PSŽ-a Unai Emeri obratio se otvorenim pismom navijačima.
2 komentar(a)
Emeri, Foto: Reuters
Emeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2018. 15:49h

Revanš sa Real Madridom za Pari Sen Žermen je utakmica sezone, a za trenera Unaija Emerija - utakmica karijere.

Jer, samo u slučaju prolaska u četvrtfinale Lige šampiona Španac će sačuvati dobro plaćeni posao u Parizu.

U prvom meču u Madridu Real je slavio sa 3:1. Iako je do revanša u Gradu svjetlosti ostalo dvije sedmice, Parižani se uveliko spremaju za taj duel, a Emeri se danas obratio otvorenim pismom navijačima.

U njemu je, posredno, i zaprijetio Realu, istakavši da prvak Evrope nije ni svjestan šta ga čeka u Parizu.

Prije meča sa Realom, PSŽ u nedjelju veče u najvećem francuskom derbiju dočekuje Olimpik iz Marseja.

"U većini utamica ove sezone pokazali smo koliko možemo kao tim, posebno kada igramo na našem 'Parku prinčeva'. Naš stadion i naši navijači su naša najveća snaga, o čemu dovoljno govori svih 17 pobjeda kod kuće u dosadašnjem dijelu sezone", poručio je Emeri.

"Real Madrid i Olimpik Marsej znaju da treba da dođu u Pariz, ali ono što još ne znaju jeste šta ih ovjde zaista čeka i sa čim će morati da se suoče".

"Naš tim je posvećen i ubijeđen, a biće još više u dvije predstojeće utakmice na domaćem terenu. Daćemo sve od sebe - nećemo razmišljati o prošlosti ili budućnosti, već samo o onome što nas sada čeka", naveo je Emeri.

PSŽ mora da pobijedi Real barem sa 2:0 ukoliko želi da prođe dalje, dok je duel sa Marsejom takmičarski manje značajan, jer vodeći "sveci" imaju 13 bodova više u prvenstvu Francuske.

"Poslije nekoliko dana odmora ponovo ćemo biti zajedno, sa vama, našim navijačima, a 'Park prinčeva' ćemo braniti do kraja, svim mogućim entuzijazmom, i 25. februara i 6. marta. Ovo su utakmice koje će biti dio istorije PSŽ-a", istakao je Emeri, uz poruku na kraju pisma:

"Allez Paris!"

Bonus video: