Emotivna poruka navijača Atalante: Zaustavite fudbal, još dugo nećemo moći da slavimo golove i pobjede

Bergamo je desetkovan koronavirusom, stanje u gradu od svega 120 hiljada stanovnika danima je dramatično
3200 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Atalante
Navijači Atalante
Ažurirano: 26.03.2020. 17:20h

Navijači Atalante uputili su apel fudbalskim vlastima u Italiji da prekinu prvenstvo, jer neće imati razloga da se raduju još dugo nakon što dođe kraj agoniji kroz koju njihov grad i cijela zemlja prolaze.

"U ovom istorijskom trenutku, najtežem u novijoj istoriji, potrebne su istorijske odluke", navodi se u pismu Klaudija Galimbertija, vođe navijača Atalante.

Bergamo je desetkovan koronavirusom, stanje u gradu od svega 120 hiljada stanovnika danima je dramatično.

Zbog toga navijači mole predsjednika Atralante Antonija Perkasija da utiče da se Serija A ne nastavi, ili da odluči da Atalanta neće igrati u kada, i ako se, sezona nastavi.

"Mislimo da je naša Atalanta i simbol ovog rata. Naši život neće se nastaviti normalnim tokom odmah kada sve ovo prođe. Trebaće vremena, dugo vremena. Biće vremena za Atalantu, jednog dana bićemo i šampioni, ali sada - ne možemo da slavimo, nema ni smisla da slavimo golove naših momaka dok se i psihički ne oporavimo od ovog zla", naveo je Galimberti.

Atalanta je hit Serije A, plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona.

Utakmica Atalanta - Valensija koja je odigrana 19. februara u Milanu, a na kome je bilo 40. 000 navijača iz Bergama označena je kao možda i ključni događaj u širenju virusa na sjeveru Italije.

Bonus video: