MENADŽER ARSENALA PRELEŽAO COVID-19

Arteta se oporavio: Ne smijemo ovo da zaboravimo kada prođe

Nisam imao šansu da se budim pored svoje djece i posvetim im svoje vrijeme, da ih slušam. Sada mogu, jer smo u kući i možemo da uživamo u zajedničkom vremenu - rekao je 38-godišnji Bask
1899 pregleda 0 komentar(a)
Mikel Arteta, Foto: Beta/AP, Anthony Devlin, Anthony Devlin
Mikel Arteta, Foto: Beta/AP, Anthony Devlin, Anthony Devlin

Premijer liga je stala kada je objavljeno da je menadžer Arsenala zaražen koronavirusom.

Od vijesti da Mikel Arteta ima COVID-19 proteklo je tačno dvije sedmice, a sada je Baskijac objavio da se izliječio u samoizolaciji.

- Živimo u svijetu u kojem je sve na društvenim mrežama, sve je u WhatsApp porukama. Ali, koliko je važno dodirnuti nekoga, osjetiti ga, zagrliti? To mi nedostaje sa mnogo ljudi koje volim. Moramo da budemo emotivno otvoreniji. Moramo jedni drugima da kažemo šta osjećamo - rekao je 38-godišnji Bask.

Arteta je osjetio simptome bolesti dva dana nakon što je objavljeno da je Evangelos Marinakis, vlasnik Olimpijakosa, koji je igrao sa Arsenalom u Ligi Evrope krajem februara, zaražen.

Sada je rekao da se potpuno oporavio i urgirao ljude da poštuju savjete vlasti da ostanu kod kuća.

- Ovo je virus koji stavlja čitav svijet sa strane i mijenja sve što smo smo stavljali kao prioritete u našim životima. Moramo da prihvatimo tu lekciju. Ne smijemo za dva-tri mjeseca, ako tako brzo prođemo kroz ovo, sve zaboravimo, jer je ovo jako važno - rekao je Arteta u razgovoru za sajt Arsenala.

Menadžer „tobdžija” je prva dva-tri dana izolacije proveo sam u sobi sa kupatilom, ali mu je i supruga ubrzo zaražena. Kada se razboljela i dadilja, razmišljao je samo o svoje troje djece.

- Veoma sam pozitivna osoba i pokušavam da poslije svega kažem: OK, šta možemo da naučimo iz ovoga? Nisam imao šansu da se budim pored svoje djece i posvetim im svoje vrijeme, da ih slušam. Sada mogu, jer smo u kući i možemo da uživamo u zajedničkom vremenu.