Bura u Dinamu zbog novca: Otjerani svi treneri prvog tima, ostao samo Bjelica!

Bjelica, koji prema neslužbenim informacijama zarađuje milion i po eura godišnje, tokom cijele trenerske karijere sarađuje s Pomsom i Majerom i pitanje je kako će reagovati
4797 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Bjelica, Foto: Beta/AP
Nenad Bjelica, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.03.2020. 22:27h

U Dinamu je nastao haos, nakon što su igrači i treneri prve ekipe odbili predlog o smanjenju plata tokom pandemije koronavirusa.

Zagrebački klub zbog toga se odlučio na osvetu - otpustio je cijeli stručni štab Nenada Bjelice!

Hrvatski prvak se oglasio kratkim saopštenjem, u kojem je naveo da Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Majer, Karlo Rajnholc i Jasmin Osmanović nisu više članovi kluba.

Kako piše „Indeks”, na rezanje plata u Dinamu pristali su svi koji zarađuju više od 7.500 kuna mjesečno (oko 1.000 eura), te igrači i treneri u B ekipi.

Od fudbalera i stručnog štaba prvog tima je zatraženo da se odreknu trećine primanja u periodu do 30. septembra, dok se upravi smanjuju plate za 60 odsto.

Bjelica, koji prema neslužbenim informacijama zarađuje milion i po eura godišnje, tokom cijele trenerske karijere sarađuje s Pomsom i Majerom i pitanje je kako će reagovati.

Ima ugovor do kraja sljedeće sezone, a o temi smanjenja plata je telefonski razgovarao sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem. Tada je dobio zabranu, jer mu je rečeno da o toj temi ne smije da priča s medijima.

U Hrvatskoj se već vodi polemika ko je kriv. Napadaju se igrači i Bjelica, ali se mnogi pitaju zašto bi neko opraštao išta klubu koji je nakon svih uspjeha i multimilionskih transfera prijavio dobit od svega 1,4 miliona eura? A Zdravku Mamiću je oprostio preko 40 miliona eura, za koje je dokazano da su nestali...

Bonus video: