Njemačka ovakvu šansu teško propušta

Aktuelni šampion je bio na pragu eliminacije, ali sve zavisi od njega pred meč sa Korejcima (16h)
0 komentar(a)
Marko Rojs Njemačka Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Marko Rojs Njemačka Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2018. 07:15h

Njemačka je sa ivice ambisa došla u situaciju da zavisi sama od sebe u grupi u kojoj sve četiri ekipe imaju šansu da se plasiraju u osminu finala.

Pobjeda od najmanje dva gola razlike protiv Južne Koreje (16 časova) garantuje joj prolaz u drugu fazu, bez obzira na ishod meča Meksiko - Švedska.

Malo ko je, ipak, očekivao da će svjetski šampion u posljednjih 90 minuta ući sa strepnjom, te da bi i drugo mjesto, koje bi čak moglo da ih odmah odvede na Brazil, bila premija.

"Ne razmišljamo sada o tome, imamo još jednu utakmicu, najznačajniju od svih", rekao je Marko Rojs.

Golom Tonija Krosa u posljednjem minutu iz posljednjeg udarca na gol, "elf" je izbjegao eliminaciju, ali dobio i veliku injekciju samopouzdanja, koje im ionako nikada nije nedostajalo.

"Mnogi kažu da smo srećno došli do pobjede, ali mislim da nisu realni - mi smo pobjedu nad Švedskom apsolutno zaslužili", napomenuo je Rojs.

Nakon takvog raspleta druge runde, vjerovatno niko ne može ni da zamisli drugačiji epilog osim pobjede Njemačke u meču odluke sa Korejcima.

"Ni u jedan meč ne ulazimo sa ubjeđenjem da smo pobijedili unaprijed. Igramo protiv ekipe koja je veoma brza i opasna, potpuno drugačija nego Švedska, sličnija Meksiku.Son je veoma opasan, igra u velikom klubu i na najvećoj sceni, to je tim koji ima sposobnost da nam napravi problem", rekao je Rojs.

"Poštujemo ih, ali mislim da je najvažnije da mi budemo na nivou na kojem smo bili u drugom poluvremenu utakmice sa Švedskom. Ovo je meč u kojem sve zavisi od nas", poručio je napadač Timo Verner.

Njemačka će igrati bez Džeroma Boatengakoji je isključen protiv Švedske, kao i bez povrijeđenog Sebastijana Rudija.

"Njemačka nikada nije zavisila od jednog ili dva igrača. Tako je formiran i ovaj sastav, imamo zamjenu za sve", rekao je selektor Joakim Lev.

Iako nakon dva meča nema ni bod, Južna Koreja je teorijski još u igri. Potrebno je da se dogodi čudo, da pobijedi šampiona najmanje sa dva gola razlike i da Meksiko savlada Švedsku.

"Vjerovatno smo svoje šanse ispustili u prva dva meča, ali borićemo se do kraja", poručio je Son Hjong Min, najbolji igrač Južne Koreje.

Bonus video: